Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Motivatie & Inspiratie
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Lente: 4 tips om persoonlijk te bloeien

Wanneer de dagen langer en warmer worden, ontwaakt de natuur en begint de lente. Kun jij wel een frisse voorjaarswind door je leven gebruiken?

Lente: 4 tips om persoonlijk te bloeien

De lente staat in het teken van een nieuw begin. Waar je in de donkere wintermaanden waarschijnlijk geneigd was om je terug te trekken, rust te nemen en te bezinnen, nodigt de lente je uit om naar buiten te komen. En die omschakeling zorgt bij veel mensen voor een boost. Dit is dan ook hét seizoen om te dromen en zaadjes met nieuwe ideeën te planten.


#1 Durf te dromen


Bedenk eens wat je graag zou willen. Wat wil je bereiken in je leven? Waar droom je van? Dit zijn geen eenvoudige vragen. Maar de antwoorden helpen je wel om jouw mooiste leven te kunnen vormgeven. Neem dus de tijd om hierbij stil te staan.
Vind je dit lastig? Of weet je niet goed waar te beginnen? Het helpt om actief aan de slag te gaan met dromen en het stellen van doelen. Het boek Vandaag nog weten wat je wilt biedt je volop inspiratie, helpt je om je passies en talenten te ontdekken, óók wanneer je een chronische twijfelaar bent.


#2 Start met iets nieuws


De lente brengt frisse energie met zich mee en dat maakt deze periode geschikt om met iets nieuws te starten. Denk aan een uitdagend project op je werk of een nieuwe vaardigheid die je zou willen leren. Misschien heb je altijd al een muziekinstrument willen bespelen? Kies datgene waar je blij van wordt en wat je energie geeft.
Ben je te moe om met iets nieuws te starten? Kun je meer energie gebruiken? Of heb je het juist nodig om af en toe in de bespaarstand te gaan? Lees dan Vandaag nog vol energie en ontdek hoe je fit de dag, je week en je weekend doorkomt.


#3 Ruim op


Of je er wel of niet aan mee doet, je kent vast wel de grote voorjaarsschoonmaak. Maar wist je ook dat dit voordelen biedt voor je mind? Het opruimen en schoonmaken van je huis helpt je namelijk je geest te ordenen. Rommel kan onbewust een grote afleider zijn en stress veroorzaken. En dat wil je graag voorkomen.
Zijn er daarnaast nog persoonlijke zaken die je wilt opruimen of afstoffen? Denk aan beperkende overtuigingen, gewoontes of gedachtes die je tegenhouden. Of mensen die je veel energie kosten? Vandaag nog relaxed helpt je meer rust in je leven te creëren. Lees onder andere hoe je op adem komt, wat goed slapen en bewegen doet, welke ontpiekertips echt helpen en hoe je afkickt van je telefoonverslaving.


#4 Verspreid positiviteit


Is het je weleens opgevallen dat mensen van nature positiever zijn in de lente? De zon en het buitenleven maken ons blij, waardoor we alles meer van de zonnige kant kunnen bekijken. Straal dit ook uit en trek andere positief gestemde mensen aan. Daar wordt iedereen vrolijker van.
Zou je vaker positiever en blijer in het leven willen staan? Dat valt gelukkig te leren. Vaak zijn we onnodig streng en kritisch naar onszelf. Vandaag nog blij met jezelf is dan een mooie eerste stap. In dit boek lees je alles over body positivity, het ontwikkelen van zelfcompassie, de valkuilen van perfectionisme en het mooie van mislukking.

Deze vier tips helpen je met krachtige persoonlijke groei.

Wil je geïnspireerd worden door concrete voorbeelden en tips voor persoonlijke ontwikkeling, maar liever geen super dik en ingewikkeld zelfhulpboek lezen? De Vandaag nog - reeks helpt je direct bij het vinden van meer rust, het maken van keuzes en ontdekken hoe je het nu wél volhoudt. 

Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: