#assertiviteit leverde 27 resultaten op

Assertiviteit

'Oh, was ik maar wat assertiever.'

Bijna niets is zo vervelend als steeds weer te denken ‘had ik maar dit gezegd, of had ik maar dat gedaan…’

Assertiviteit is een vaardigheid die te leren is en die je veel oplevert: meer zelfvertrouwen, persoonlijke kracht en tijd. 

 

Op deze pagina vind je een verzameling aan boeken & tools, blogs en artikelen van THEMA over hoe je zelf aan de slag kunt om zonder schuldgevoel 'nee' te zeggen. En minder stress te ervaren, want nee zeggen scheelt vaak een hoop werk. Letterlijk.

Assertiviteit
#assertiviteit leverde 27 resultaten op

Assertiviteit boeken

Op zoek naar de beste boeken over assertiviteit? Werk aan je zelfvertrouwen op je werk én in je privéleven. Neem een moment voor jezelf om te groeien met ons ruime overzicht van assertiviteit- boeken & spellen. Durf bijvoorbeeld je grenzen aan te geven met het boek Hoe word ik assertiever? Of ga met je organisatie & team in gesprek met het spel Kan dit wel? En met de waaier En nu ik!  Leer je dat je ook af en toe ‘nee’ mag zeggen.  

Assertiever willen zijn. Maar hoe dan?

Assertief zijn betekent dat je voor jezelf durft op te komen. Mét respect voor de ander. We geven je graag het steuntje in de rug.

Wil je je zelfvertrouwen vergroten?

Wil je leren beter je grenzen aangeven en vaker nee durven én kunnen zeggen?

Of wil je meer van jezelf laten horen en zien in een overleg of vergadering, dus meer zichtbaar durven zijn?

Assertiever worden en zo je zelfvertrouwen vergroten? Beter en sneller opkomen voor jezelf? Het klinkt tamelijk eenvoudig, maar zo simpel is het in de meeste gevallen niet.

assertiviteit boeken

Assertiviteit = Opkomen voor jezelf

Opkomen voor jezelf, duidelijk je grenzen aangeven en anderen aan durven spreken op hun gedrag. Assertiviteit is iets van alledag. Maar assertief zijn betekent niet onmiddellijk een grote mond opzetten als iets je niet aanstaat. Assertief zijn is opkomen voor jezelf, zonder de ander daarbij nodeloos te kwetsen. En dat daar nog veel mensen moeite mee hebben, blijkt wel uit de enorme belangstelling die er is voor assertiviteitstrainingen die worden aangeboden en de boeken en artikelen die verschijnen over dit onderwerp.

 

Assertiviteit is een vaardigheid die te leren is en veel oplevert.
Zelfvertrouwen, persoonlijke kracht en in elk geval minder stress. Niets is zo vervelend dan steeds weer te moeten denken ‘had ik maar dit gezegd of had ik maar dat gedaan …’

 

Assertiviteit is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Veel mensen komen niet genoeg voor zichzelf op. Zij vinden het moeilijk anderen te laten weten wat zij denken, voelen en willen. Ze zijn bang die anderen te kwetsen. Maar tegelijkertijd doen ze zichzelf zo tekort.

 

Als je je assertief gedraagt, laat je je gedachten, wensen en gevoelens zien op een manier die de relatie met de ander niet in gevaar brengt. Het is alleen niet eenvoudig om je assertief te gedragen als je dat niet gewend bent. Je moet allerlei spannings- en vermijdingsdrempels over waar je tot voor kort veilig achter bleef staan. Maar als je eenmaal de eerste stappen hebt gezet, wordt het steeds makkelijker om assertiever te zijn en op te komen voor jezelf.

 

Met de brede selectie aan producten willen we bij Uitgeverij THEMA een bijdrage leveren. Om je zelfbewuster te maken, met meer zelfrespect door het leven te gaan en om meer doortastend op te gaan treden. Met meer zelfcompassie wordt luisteren naar je eigen grenzen steeds duidelijker en komt het daar naar gaan handelen ook steeds dichter bij. En gaat het lukken om eens nee te zeggen, zonder daar dat akelige en knagende schuldgevoel aan over te houden. Zeg het maar.