Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Silly denken

In de Mythe-reeks leer je deze vijf krachten goed kennen, zowel van hun positieve als van hun negatieve kant. Ook wijst de auteur je de weg naar het oplossen van de negatieve aspecten. De Perfectionist, de Lovejunk en de Gefrustreerde zijn na het lezen van deze boeken nuttige vrienden geworden in plaats van lastige vijanden. Uitstellen hoef je niet meer en rampen zie je voortaan alleen in het NOS-journaal. Het leven wordt er een stuk rustiger en aantrekkelijker door.
Wat wil je nog meer!
 
Silly denken
Denk je ook wel eens ‘silly’? Silly betekent: raar, vreemd, lachwekkend. Het is bijvoorbeeld Silly om te denken dat je perfect moet zijn, of dat iedereen jou leuk moet vinden.

Heb je ook wel eens last van zulke tobberijen, versleten overtuigingen of overdreven eisen aan jezelf (of aan anderen)?
In de serie  De mythe van … beschrijft Bert van Dijk hoe je het jezelf en anderen soms onnodig moeilijk maakt door in je hoofd allerlei onpraktische zaken hun gang te laten gaan. Dat, terwijl je dat zelf juist helemaal niet wilt! Eigenlijk wel gek dus, want je weet dat je ‘silly’ bezig bent, maar je kunt er niets aan doen.
 
  • Het zijn vooral deze krachten die hier aan het werk zijn, die het je soms knap lastig kunnen maken:
  • De Perfectionist die je laat geloven dat het nooit goed genoeg is.
  • De Moraalridder die ervoor zorgt dat je denkt dat alles op jouw manier moet gebeuren.
  • De Lovejunk die je influistert dat je erg je best moet doen om door iedereen leuk gevonden te worden.
  • De Lage Frustratie Tolerantie, die je steeds maar alles uit laat stellen of je moedeloos maakt door je tegen alles te laten opzien als een berg.
  • Of de Rampenfantast die alles veel erger maakt dan het is en je laat uitroepen: ‘Dat gaat helemaal fout!’, terwijl er niets aan de hand is. 
Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: