Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Motivatie & Inspiratie
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Top 3 inspiratie & motivatieboeken

Cadeautip van.. Ina Sok!

Het eerste boek, is mijn eigen boek 30 Creatieve Workouts. Het zou toch een schande zijn als ik het zelf geen aanrader zou vinden. Ik zou zeggen, het is een boek voor iedereen die denkt: 'ik ben niet creatief' of 'ik hoef niet creatief te worden'. De andere twee boeken van mijn lijst heb ik nog niet gelezen, maar zowel fouten durven maken in 'Yes! I screwed up', als de werking van het brein in 'Handboek puber' zijn onderwerpen die mij na aan het hart liggen. Zowel een aanrader voor mijzelf, als voor anderen dus.

Top 3 inspiratie & motivatieboeken

Top 1.  30 Creatieve Workouts

Creativiteit wordt steeds belangrijker in organisaties. Organisaties en medewerkers hebben technieken nodig om steeds beter met veranderende omstandigheden om te gaan. In 30 Creatieve Workouts staan veel creatieve en toegankelijke technieken om jezelf, je team en je organisaties op weg te helpen. Naast de creatieve workouts vind je in het boek veel inspirerende tips, korte verhalen en informatie die je helpen een beter beeld te krijgen hoe creativiteit werkt en wat het voor je kan doen.

Iedereen is creatief en iedereen heeft steeds meer creativiteit nodig op het werk én thuis. Denk maar eens aan alle grote en kleine oplossingen die je de hele dag door bedenkt; hoe je je kinderen opvoed, hoe je jezelf kleedt, of op het werk hoe je moet improviseren om je klant tevreden te stellen en hoe je opeens met een plan moet omwerken naar een nieuwe situatie. Meer leren over de positieve invloed van creativiteit is volgens mij voor iedereen een aanrader.

 

Top 2. Yes! I screwed up

Yes! I screwed up van Miloe van Beek gaat over fouten maken in je bedrijf. We maken allemaal fouten, zeker als we aan iets nieuws beginnen, zoals een eigen bedrijf. In plaatst van fouten schaamtevol onder het tapijt schuiven, zouden we er onze lessen uit moeten trekken. Miloe van Beek geeft geen blauwdruk om fouten te voorkomen. In tegendeel, zij beveelt het maken van fouten juist aan, want 'alleen door fouten te maken kom je verder'. Als kunstenaar en als eigenaar van een eigen bedrijf ben ik het daar helemaal mee eens!

Fouten maken hoort erbij, bij creativiteit en innovatie, bij leren en bij ondernemen. Nieuwe ideeën komen niet volledig uitgewerkt aankloppen. Door je fouten onder ogen te zien en er lessen uit te trekken maak je ruimte voor nieuwe ideeën en oplossingen. Nieuwe wegen waar je anders niet eens op zou zijn gekomen. Eigenlijk is dus het woord 'fout' helemaal 'fout'. Zeker een aanrader voor alle perfectionisten!

 

Top 3. Handboek puber

Handboek puber van Ria van Dinteren geeft niet alleen inzicht in het puberbrein, maar ook hoe je met dat brein, dat nog zo sterk in ontwikkeling is, om kan gaan. Het boek is geschreven voor docenten, maar ook heel geschikt voor ouders en pubers zelf. Hersenonderzoek is een relatief vrij jonge wetenschap. Er worden nog steeds nieuwe dingen ontdekt over hoe ons brein werkt. Zeker het puberbrein is interessant, omdat er zoveel gebeurt in die leeftijdsfase. Ik heb geen puberbrein in huis, maar ben toch geïnteresseerd in waarom pubers zo 'lastig' zijn, voor zichzelf en anderen. Wie weet kom ik erachter waarom ikzelf zo 'lastig' was. 

 

Over Ina Sok: Ina Sok is kunstenaar en heeft daarnaast 14 jaar als senior adviseur bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gewerkt. Met haar bedrijf Creativity in Company helpt zij organisaties om creatiever te worden en daarmee innovatiever, flexibeler en zelfs productiever. Volgens Ina Sok is creativiteit een spier die je kan trainen. En, creativiteit maakt mensen ook nog eens gelukkiger.

Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: