• Op werkdagen vr 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven 20,-
Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep

Mensenorganisaties: 24 evoluties onder de loep

4.5 1 5
 • Een onmisbaar actueel overzicht van trends en ontwikkelingen in HRD
 • De verbinding tussen HRD theorie en praktijk, met thema's als toekomst van leren, duurzame inzetbaarheid en tribe-denken
 • De uitdagingen van morgen onderbouwd aanpakken
Paperback
Gratis verzending
39,95
 • Nu besteld, dinsdag in huis
 • Gratis verzending boven 20,-
E-book

Samenvatting

De ontwikkelingen op het gebied van Human Resources Development volgen elkaar in razend tempo op. Van individuele controle naar teamempowerment, van strakke taakomschrijvingen naar job crafting, van leiderschap naar volgerschap, van organisaties naar tribes, van leren naar toepassen, van klassikaal naar virtueel leren en nog veel meer. Zie jij door al die bomen het bos nog? Ken je alle ontwikkelingen? Weet je wat ze te bieden hebben? Welke je wilt volgen? Hoe je moet beginnen?

Mensenorganisaties reikt je een helpende hand, want dit boek brengt overzicht in die diversiteit.
Tal van wetenschappelijke en praktijkexperts geven je zicht op 24 essentiële evoluties binnen het strategisch HRD-domein, vanuit drie invalshoeken: evoluties van het individu, het team en de organisatie.

Anders kijken naar strategisch HRD

Mensenorganisaties is daarmee een must voor iedereen die in organisaties betrokken is bij de ontwikkeling van mensen en bij de relatie tussen mensen en organisatieontwikkeling. De innovatieve inzichten helpen je om organisaties wendbaar en duurzaam competitief te maken. Of je het nu in één keer uitleest of elke week een thema centraal stelt, het zal zonder meer je inzichten verrijken. Kortom: een onmisbare encyclopedie over de trends die van invloed zijn op en in het HRD-veld.

Video

Over de auteur

Janneke Schenning

Janneke Schenning is directeur van Schouten & Nelissen University of Applied Sciences.
Bekijk alles van Janneke Schenning

Robert-Jan Simons

Prof. Dr. P. Robert-Jan Simons studeerde psychologie aan de universiteiten van Utrecht (kandidaats) en Amsterdam (doctoraal onderwijs- / ontwikkelingspsychologie) en promoveerde in 1981 aan de Katholieke Universiteit Brabant bij prof. Dr. L.F.W. de Klerk op een proefschrift over het gebruik van metaforen in het onderwijs. Hij werkte aan de universiteiten van Amsterdam, Nijmegen en Tilburg als wetenschappelijk (hoofd-) medewerker. Van 1990 tot 2001 was hij hoogleraar onderwijs- en opleidingspsychologie en onderzoeksdirecteur pedagogiek en onderwijskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna werkte hij als hoogleraar didactiek in digitale context aan de Universiteit Utrecht. Van 2006 – 2010 was hij hoogleraar-directeur van het IVLOS: het Interfacultair Instituut voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Studievaardigheden. Vanaf januari 2010 combineerde hij zijn hoogleraarschap aan de Universiteit Utrecht met het directeurschap van de NSO: de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Per 1 januari 2014 is hij met emeritaat en gestopt met het directeurschap van de NSO. Hij zet zijn werkzaamheden voort vanuit zijn bureau: Visie op leren (www.visieopleren.nl). Zijn publicatielijst is te vinden op www.visieopleren.nl

Tijs Besieux

Dr.Tijs Besieux is research fellow aan de KU Leuven. Hij studeerde organisatiepsychologie aan de KU Leuven en doctoreerde omtrent leiderschap, team dynamiek, en prestatie in de financiële sector. Tijs is managing director van het Leuven Center for Collaborative Management en doceert aan de IÉSEG School of Management en Schouten & Nelissen University. Hij verdiepte zijn interesse in de werking van organisaties aan de hand van executive degrees in business economics (Antwerp Mangement School) en bemiddeling (Harvard University). Tijs treedt op als wetenschappelijk adviseur voor verschillende internationale organisaties, met een bijzondere focus op transformatietrajecten in de financiële sector.

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

standaardwerk

|
Het is moeilijk direct een beeld te geven van dit boek, want er staat heel veel informatie in. En dat is juist de kracht: heel veel evoluties staan overzichtelijk bij elkaar in deze dikke pil. Fijn ook dat elk hoofdstuk is voorzien van wetenschapelijke onderbouwing en een literatuurlijst. Dat zie je te weinig in ons vakgebied. Een prima naslagwerk.
5 1 5

Een aanwinst!

|
Hallo Janneke,

Dank voor het boek! Ik ben onder de indruk van de scope en diepgang. Een breed scala aan onderwerpen n auteurs mt samenhang. Echt een aanwinst voor ons vakgebied, juist ook omdat jullie de wetenschappelijke onderbouwing meenemen en er veel bronnen in vermeld staan die verder onderzoek mogelijk maken.
Ik ga flink met het boek zwaaien, en er voor zorgen dat dit boek in onze bibliotheek terecht komt zodat studenten Opleidingskunde aan de HAN, en zeker afstudeerders, er hun voordeel mee kunnen doen. ...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Janneke Schenning
 • ISBN9789462720701
 • UitvoeringHardback
 • Gewicht824 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum01-09-2016
 • Afmetingen248 mm x 181 mm x 29 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij