• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
27,-

Topvrouw in 7 stappen

jouw weg naar de boardroom

9789462720978
5 1 1 5
1 Recensie(s)
Weet welke keuzes jouw weg naar de boardroom kunnen maken of breken.
Onderwerp: Werk & Loopbaan, Inspiratie & Motivatie
  • Doorbreek het glazen plafond en bereik de top als vrouw
  • Met medewerking van vele Nederlandse topvrouwen
  • Een praktische en herkenbare inspiratiebron voor vrouwen met ambitie
Gratis verzending
EUR 27.00 9789462720978 27,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Het aantal vrouwelijke bestuurders in de top van het bedrijfsleven neemt af. Het streefcijfer van 30% vrouwen in bestuursfuncties bij beursgenoteerde ondernemingen wordt bij lange na niet gehaald: de actuele stand is een bedroevende 7,1 %. De traditionele route naar de top blijkt duidelijk voor het ene geslacht beter te werken dan voor het andere. En dat is zonde, want het is bekend dat diversiteit in de top een organisatie innovatiever en succesvoller maakt. Om nog maar te zwijgen van het stuwmeer van onbenut vrouwelijk potentieel.

Over waar het mis gaat zijn al vele rapporten geschreven. Zondebokken als het old boys network en het glazen plafond kennen we allemaal. Maar er zijn meer beren op de weg: van enkel mannelijke rolmodellen raken vele vrouwen op weg naar de top verwijderd van wie ze zelf zijn en waar ze voor staan. En veel meer dan mannen zijn vrouwen voorzichtig in het uitspreken van hun ambitie, maken ze niet genoeg zichtbaar wat ze doen, worstelen ze met de combinatie van werk en gezin.

Is het dan een mission impossible, de top bereiken als vrouw? Zeker niet! Het begint bij het juiste startpunt: de dingen doen die bij jou en je talenten passen. TOPvrouw in 7 stappen laat zien hoe je je carrière in eigen hand kan nemen en welke bepalende keuzes jouw weg naar de boardroom kunnen maken of breken. Bekende topvrouwen vertellen in openhartige interviews hoe zij het hebben aangepakt. Ze hebben elk de top bereikt in een andere branche, maar hebben in ieder geval één ding met elkaar gemeen: ze hebben hun hart gevolgd en maken daarmee het verschil.

De weg naar de boardroom is niet voor watjes en vraagt om krachtige keuzes, moedige stappen en doorzettingsvermogen. Maar de beloning is groot: steeds meer ruimte om jouw unieke bijdrage aan je organisatie én aan de wereld te realiseren. En waarom zou je er níet naar streven om dat mooie perspectief te bereiken?

Over de auteur

Annette Onrust (Auteur)

Annette Onrust is een expert in het begeleiden van vrouwen op weg naar de top.
Bekijk alles van Annette Onrust

Specificaties

Auteur(s) Annette Onrust
ISBN 9789462720978
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Gewicht 580 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 26-09-2017
Afmeting 222 x 220 x 14 mm

Anderen bekeken ook

Ik ga waar ik voor sta!
Paul Verveen
23,-
Krachtige keuzes
Jessica van Wingerden, Janneke Schenning
25,-
Positieve intelligentie
Shirzad Chamine
29,-