Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
De kracht van Afrikaans denken

De kracht van Afrikaans denken

Leontine van Hooft Type: Hardback
ISBN: 9789058715982
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Leontine van Hooft
Aantal pagina's: 156

Bekijk inkijkexemplaar
24,95 Binnenkort leverbaar ReserverenDe kracht van Afrikaans denken Reserveren De kracht van Afrikaans denken Reserveren Plaats op verlanglijst
Zelf beoordelen » Recensie De kracht van Afrikaans denken
 • Samenvatting
 • Over de auteur
 • Lezersrecensies (0)
 • 'I exist because of we'
 • Voor iedere manager die op zoek is naar een andere aanpak
 • Leontine van Hooft heeft The Voice Outstanding African Motivational Award 2015 gewonnen op het thema: Outstanding African Motivational Speaker
 • Zie ook het vervolg op dit boek: De weg naar bruto mondiaal geluk
De huidige tijd is een bijzonder interessant maar complex tijdperk. Met alle crisissen die het Westen kent, de milieuproblemen, het oprukkend terrrorisme, en het gebrek aan vertrouwen van burgers en consumenten groeit het besef dat het echt anders moet. En ontstaat steeds meer het bewustzijn dat er ook een ander type leider nodig is. Leiders die in staat zijn een community te bouwen en die niet hun persoonlijke succes, maar het welbevinden van de gemeenschap centraal stellen. Leiders die beschikken over visie, lef, passie en compassie. Experts op hun vakgebied maar ook bouwers, vredestichters en vechters voor gelijke rechten.

'I exist because of we'
De Afrikaanse filosofie Ubuntu is wezenlijk onderdeel van deze leiderschapstijl. Ubuntu betekent zoveel als: “I exist because of we”. Je kunt als mens niet functioneren als je geen deel uitmaakt van een groter geheel”. Afrikanen passen deze humanistische filosofie toe in alle sectoren van de 21e eeuwse samenleving. Verbindend leiderschap tot op het hoogste niveau vormt hierbij de sleutel.

De kracht van Afrikaans denken toont overtuigend aan dat Ubuntu het antwoord kan geven op de Westerse  vraagstukken van deze tijd. En het laat zien hoe je Ubuntu in je eigen organisatie integreert. Zodat je klaar bent voor de vraagstukken die onherroepelijk op je bordje komen.

Inhoud De kracht van Afrikaans denken:
 1. De wereld op z’n kop
 2. Leiders met lef, visie, passie en compassie gezocht!
 3. Ubuntu als levensader
 4. Ubuntu in het hedendaagse Afrika
 5. De organisatie als community
 6. Ubuntu meets West
 7. Best practice: GreenDreamCompany
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling