Uitgeverij Thema
Volg ons Thema twitter Thema facebook Thema youtube Thema linkedin
Uitgeverij Thema Thema winkelwagen0
Boeken
Goud

Goud

Anje-Marijcke van Boxtel, Aveline Dijkman Type: Hardback
ISBN: 9789058719805
Uitgeverij: Uitgeverij Thema
Auteur: Anje-Marijcke van Boxtel
Auteur: Aveline Dijkman
Redacteur: Jolanda Bouman
Aantal pagina's: 264

Bekijk inkijkexemplaar
27,50 Voor 18:00 besteld, morgen in huis BestellenGoud Bestellen Goud Bestellen Plaats op verlanglijst
Goud waardering Goud waardering Goud waardering Goud waardering Goud waardering (7 stemmen) Bekijk alle recensies
Zelf beoordelen » Recensie Goud
  • Samenvatting
  • Over de auteur
  • Lezersrecensies (7)
  • Tweede druk!!
  • ​Nieuwste visie op leren en ontwikkelen
  • Gericht op drijfveren en talenten
  • De auteurs zijn verbonden aan Schouten & Nelissen en zeer ervaren in het coachen en ontwikkelen van mensen.
  • Bekijk de gratis webinar over het boek Goud
Hoe haal je het beste in mensen naar boven? Hoe laat je mensen excelleren? Hoe zorg je ervoor dat zij hun talenten kunnen ontwikkelen en weten wat ze willen bereiken en vooral waarom? Hoe ontwikkel je hun potentieel en dat van de organisaties waar zij werken? Niet door te focussen op wat niet verbeterd moet worden, wel door dat wat wel goed gaat uit te bouwen!

Iedereen die op school heeft gezeten, weet hoe het werkt: er wordt vooral gelet op wat je niet goed kan, en dat moet je verbeteren. Al had je alleen maar achten op je rapport, de blik van je ouders en leraren bleef hangen op dat ene vijfje. Dat moest omhoog, koste wat kost. En dat is eigenlijk bizar: excellerende mensen, en de bedrijven waar zij werken, zijn nooit begonnen met de vraag: "Waar ben ik niet zo goed in, wat zal ik 's bij gaan leren? Dan kan ik daar leuk een zaak in beginnen...."

Je kunt alleen goed worden in waar je al goed in bent
Neem Usain Bolt of Johan Cruijff. Zij werden geen nummer 1 omdat hardlopen of voetballen een competentie was die bijgespijkerd moest worden. Nee, succesvolle mensen hebben iets gekozen waar ze goed in zijn, waar hun hart ligt. En dat hebben ze uitgebouwd. Ze keken niet naar die 5, maar maakten van een 8 een 10+.

De Kompasvisie sluit hier naadloos op aan. Want deze visie gaat uit van wat je drijft: "Waar kom jij je bed voor uit? Wat is het goud in jou? Welke talenten stellen jou in staat je waarden en ambitie waar te maken? En hoe bouw je die talenten uit?"

De vraag waarom
Weten waarom en waartoe je iets doet in je werk, blijkt belangrijker dan hoe. Want dat hoe en wat verandert snel in deze dynamische tijd. De vraag waarom je iets doet, die blijft. Die is niet afhankelijk van een klantvraag, een machine of een softwareproduct. Maar vanuit een sterk verlangen. Werken vanuit waarom is duurzamer. En levert goud op. Voor mensen én hun organisaties.

Dit boek is bij uitstek geschikt voor coaches en trainers die mensen begeleiden die met loopbaan- en andere werkvragen zitten, maar ook zonder coach/trainer kunnen die mensen prima met dit boek aan de slag. 

Lees een artikel over Goud in Thema Magazine

Lees hier de uitgebreide recensie van Petra van Bakel.
Bekijk de gratis webinar van Anje-Marijcke van Boxtel over Goud - klik hier
Toegankelijke boeken voor je ontwikkeling