Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Motivatie & Inspiratie
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

De boekentip van Joost Crasborn

Welk boek heeft jouw auteurs geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven? In deze blogreeks ontdek je het! Aan het woord is Joost Crasborn over: Oplossingsgericht coachen van Insoo Kim Berg en Peter Szabo.
 
De boekentip van Joost Crasborn

Joost, welk boek raad jij aan?


“Oplossingsgericht coachen van Insoo Kim Berg en Peter Szabo.”
 

Waarom heb je dit boek gekozen?


“Vanuit een heldere visie worden praktische handvatten gegeven om mensen in hun kracht te zetten. Oplossingsgericht werken is inmiddels een zeer erkende methodiek die zijn waarde niet alleen in de literatuur heeft bewezen, maar zeker ook in de praktijk. Insoo Kim Berg, de co-auteur, is één van de grondleggers van deze oplossingsgerichte benadering.”
 

Wat in dit boek heeft jou geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven?


“Signaleren en werken met wat er wel is aan successen, mogelijkheden, ambities en krachten. Wat mij betreft dé grondhouding van iedere coach en, nog mooier, van ieder mens. Immers genereert het energie en kracht om in beweging te blijven. En te doen wat er voor jou toe doet, waardoor jij het verschil maakt voor jezelf en anderen. Vervolgens gaat het in deze theorie vooral om samen onderzoeken, experimenteren en daarvan leren. Vanuit dit actieve gezamenlijke proces ontstaan vanzelf de antwoorden en oplossingen. Dit verlangt vertrouwen en moed om samen aan te gaan, te vallen, op te staan en door te gaan.”
 

Wie beveel je dit boek aan?


“Iedereen die zichzelf of een ander meer in zijn kracht wil zetten. Vanzelfsprekend dient het in de kast van iedere coach te staan. PS. als je dit boek dan toch bestelt, bekijk dan ook het goed theoretisch onderbouwde boek Oplossingsgericht denken van Paul Jackson en Mark McKergow.”
 

Benieuwd naar ‘Oplossingsgericht coachen’?


Uniek aan dit boek is dat niet het probleem, maar de oplossing als vertrekpunt wordt genomen. Hierdoor kun je coachen met snel resultaat.
 

Over Joost


Joost Crasborn werkt als coach en trainer vanuit zijn bedrijf CrasbornCoaching. Naast individuele en groepscoachingstrajecten ligt zijn focus op coachings- en leiderschapstrainingen. Hij is bestsellerauteur van onder andere het Hoe-boek voor de coach. 
 
Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: