Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Meer plezier op je werk

Als je steeds vaker met tegenzin naar je werk gaat en op zondagmiddag al weer tegen de werkweek opziet, moet er wat veranderen. Hoe maak je van je baan weer iets moois waar je van geniet en ga je met plezier aan de slag? Het boek Werkplezier gaat uit van drie principes: bewustwording, kiezen en handelen.
Meer plezier op je werk

Bewustwording


Sta eens stil bij je gevoel. Wat staat je zo tegen in je werk, maar wat trekt je daar ook in aan? Wat betekent werkplezier voor jou? En hoe ziet de dagelijkse praktijk eruit? Bewustwording heb je nodig om te focussen. Het biedt je de mogelijkheid om keuzes te maken in je werk. Weet wat je wilt en weet het verschil met hoe het nu feitelijk gaat.
 

Kiezen


Als je je bewust bent van wat jij onder werkplezier verstaat en het verschil dat je ervaart in de dagelijkse praktijk, dan zul je actief, iedere dag opnieuw, de keuze moeten maken om meer plezier op je werk te beleven. Om de dingen anders aan te pakken. Werkplezier begint bij jezelf. Je hebt het helemaal zelf in de hand. Maak jij de keuze om met chagrijn naar je werk te gaan, of kies jij voor een leuke dag waarin je je bewust bent van hoe dingen gaan en daar steeds een positieve insteek bij gebruikt?
 

Handelen


Wil jij dat er iets verandert op je werk, dan zul jij daar actie op moeten ondernemen. Met denken en willen verander je je werkbeleving niet. Met actie wel. Neem het heft in eigen hand. Wees in je gedrag positief, werk met enthousiasme en passie. Met een positieve houding heb je de halve wereld al gewonnen en beïnvloed je alles en iedereen om je heen.

Als je de voorgaande principes in je dagelijkse werk vorm weet te geven, dan zal het je aan werkplezier niet ontbreken.
 

Tips voor een beter gevoel op je werk:


1. Kijk eens met een roze bril naar je werk, er zitten ook mooie kanten aan je baan.
2. Al is het werk nog zo simpel of saai, doe bij alles je best.
3. Volg je gevoel. Voelt iets niet goed? Doe het dan gewoon niet.
4. Ruim je werkplek op en richt hem in met kleuren, afbeeldingen en spullen waar jij je prettig bij voelt.
5. Doe iedere dag ten minste één keer iets voor iemand zonder daarvoor iets terug te verwachten.
6. Wees enthousiast in alles wat je doet.
 
Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: