Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Persoonlijke ontwikkeling
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Hoe jij de held wordt in je eigen leven

Valt het jou ook op? De nieuwsberichten op mijn telefoon en het journaal zijn veelal negatieve gebeurtenissen. Soms lijkt het alsof alleen de duistere kant van de mensheid wordt belicht. Terwijl het ook belangrijk is om positieve verhalen te horen en te lezen. De verhalen van schitterende prestaties, moed en doorzettingsvermogen. De lichtpuntjes die ons eraan herinneringen hoe wij als mensen zelf onze wereld beter kunnen maken.

 

Dus laten we ter inspiratie eens kijken naar historische en hedendaagse voorbeelden van mensen die voor een positieve verandering in de wereld hebben gezorgd. Volgens het boek Alles uit jezelf halen, van Dr. Nick van Dam en 19 wereldwijd gerenommeerde experts, zorgen dit soort verhalen voor een bron van motivatie om aan de beste versie van jezelf te werken. Zo ontdek je al lezende hoe jij de held kunt zijn in je eigen leven. 

Hoe jij de held wordt in je eigen leven

Overwinningen in de geschiedenis

Wanneer we op zoek gaan naar bijzondere, positieve verhalen in onze geschiedenis dan denken we al snel aan namen als Nelson Mandela, Frida Kahlo en Malala Yousafzai. Zij streden voor vrijheid, gelijkheid en gerechtigheid. En dankzij hun vastberadenheid en inzet wisten zij geschiedenis te schrijven en de toekomst te veranderen.

 

Nelson Mandela  Malala Yousafzai heldin  Frida Kahlo heldin  Paul Mc Cartney held

Iconische voorbeelden van helden uit het boek: 'Alles uit jezelf halen' van Dr. Nick van Dam. 

 

Uiteraard zijn er nog veel meer namen te noemen. Wat te denken van de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks? Zij werd wereldnieuws doordat zij weigerde haar zitplek in de bus af te staan aan een witte medereiziger. Of de First Lady van de Verenigde Staten Eleanor Roosevelt. Deze vrouw heeft zich aanhoudend ingezet voor sociale rechtvaardigheid, burgerrechten en gelijke kansen voor vrouwen.

 

Tot op de dag van vandaag zijn dit mensen die een inspiratiebron vormen. Ook voor jongere generaties. En we mogen ons gelukkig prijzen dat er ook nu leiders zijn waar we tegenop kunnen kijken.

 

Moderne leiders

Onze huidige tijd is gevuld met complexe vraagstukken. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en we hebben te maken met klimaatuitdagingen en belangrijke sociaal-culturele veranderingen. Gelukkig zien we moderne leiders die zich hiervoor inzetten.

 

Kijk bijvoorbeeld naar klimaatactiviste Greta Thunberg, onderwijsactiviste Malala Yousafzai en de voormalige premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern. Voor wie het even niet meer weten, de laatstgenoemde wordt geprezen om haar authentieke manier van leidinggeven en Malala is de jongste Nobelprijswinnaar in de geschiedenis. Het zijn stuk voor stuk vrouwen die niet bang zijn om hun stem te laten horen. Zij willen de wereld verbeteren en laten zien dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn om het verschil te maken.

 

Misschien lijkt het nu alsof verandering alleen door grootse daden kan worden bereikt. Maar niets is minder waar.

 

Lokale helden

Niet alle heldendaden vinden immers plaats op het wereldtoneel. Kijk maar eens om je heen. Vaak zijn het juist de alledaagse helden in onze omgeving die een groot verschil maken. Denk aan de buren die elkaar helpen of mensen die zich inzetten als vrijwilliger. Het lijken slechts kleine daden van vriendelijkheid maar het effect dat ze daarmee bereiken, reikt misschien wel veel verder dan ze zich kunnen voorstellen.

 

Als individu kun je dus wel degelijk een positieve verandering teweegbrengen. Hoe klein die ook mag zijn. 

 

Alles uit jezelf halen

In zijn nieuwste boek Alles uit jezelf halen beschrijft Dr. Nick van Dam, met medewerking van vele internationale toonaangevende experts, perfect waarom we naar de beste versie van onszelf zouden willen streven. Het zorgt namelijk voor een vervullend en waardevol leven. Zowel voor jezelf als voor je leefomgeving. Met behulp van persoonlijke verhalen, bewezen methodes en vragen voor zelfreflectie ontdek je wat jij kunt doen om een volgende stap te zetten. En zo de held te zijn in jouw alledaagse leven.

 

- Deze blog is geschreven door Yvette Wolterman 

Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: