Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Een GRATIS bookazine op de deurmat? meld je aan voor onze nieuwsbrief!
Teams & Samenwerken
Blogs, interviews en meer
Terug naar het overzicht

Verleng je frisse blik op je team

Heb jij ‘m alweer achter de rug, dat moment dat je na een goede vakantie voor het eerst weer naar het werk gaat, en dat het lijkt alsof je in een vreemde wereld stapt? Wat doen die mensen hier? Wie zijn dit? Waar maakt mijn team zich druk over? En wat was mijn rol dan ook al weer? Na een paar uur begint het weer te dagen, en na een week lijkt het alsof je nooit bent weggeweest.
Verleng je frisse blik op je team
Jammer! Niet alleen van die heerlijke vakantieroes, maar ook van de frisse blik waarmee je naar je werk en je team keek. Je hebt heel kort naar je omgeving kunnen kijken alsof die nieuw voor je was, waardoor je waarschijnlijk bewust of onbewust andere dingen hebt gezien dan vóór je vakantie. Hoe zou het zijn als je die blik wat langer vast zou kunnen houden?  
 

Blijf weg van de routinestand


Om te voorkomen dat je brein in no-time weer in de routinestand gaat, helpt het om je werkgewoontes te doorbreken. Kies bijvoorbeeld een andere manier om te lunchen, naar je werk te reizen of je dagen in te delen. Of pak vaak terugkerende meetings anders aan; doe ze bijvoorbeeld staand of zelfs wandelend. Nog leuker: doe echt eens iets heel anders en speel samen een spel.
 

Ingewikkeld en tijdrovend?


Helemaal niet! Pak er eens een spel bij met originele en nieuwsgierige vragen aan je collega’s, zoals de Feedbackkaarten of de Kennismakingskaarten of Het Onderstroomspel. Je frisse blik komt helemaal van pas als je probeert te bedenken wat voor meubelstuk jouw collega zou zijn. Of welk talent van jou je collega’s het liefst van je zouden willen kopen. Wie weet wordt je ineens weer duidelijk wat jij leuk vindt aan je werk, als je bedenkt welk beroep jij in de Middeleeuwen gehad zou hebben. En als je toch vakantieverhalen uitwisselt: wat is eigenlijk jouw ideale vakantie? En wat zegt dat over jouw voorkeuren en talenten?
 

Positieve feedback


Gegarandeerd krijg je al pratend nieuwe en onvermoede kanten van je collega’s te zien. Misschien komen er zelfs wilde ideeën voor innovaties naar boven. En het zal in ieder geval zorgen voor een ontspannen en plezierige sfeer in je team. Bovendien werk je ondertussen aan jullie ontwikkeling: positieve feedback op een bepaald talent versterkt en bekrachtigt dat talent. Je gaat als vanzelf je talent meer inzetten en je team zal vaker een beroep doen op jouw sterke kanten. Een echte boost voor de samenwerking in je team. Dus: verleng je vakantie en speel nog even door. Goed voor jou, je team én je organisatie.
 
Vond je dit interessant? Wellicht is dit dan iets voor jou: