• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Kennismakingskaarten

4.6 1 5
 • Een originele manier om met elkaar kennis te maken
 • Toegankelijk, leuk en diepgaand
 • Kennismaken zorgt voor veiligheid en hoort dus in iedere training thuis
14,95
 • Nu besteld, dinsdag in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Samenvatting

Een kennismakingsrondje is nodig, maar mag het eens wat anders? Iedere training start met een kennismakingsrondje. Dat is niet voor niks,  want als mensen elkaar (een beetje) kennen, voelen ze zich veiliger. En veiligheid is een van de basisvoorwaarden om te leren.

De kennismakingskaarten laten mensen op een originele, speelse en toegankelijke manier met elkaar kennismaken. Tegelijkertijd bieden ze ingang om diepere lagen aan te boren. Door deze kaarten te gebruiken leren de deelnemers van een training elkaar (én zichzelf) op een andere manier kennen!

Voorbeeldvragen:
'Wat behoorde vijf jaar geleden tot je favoriete vrijetijdsbesteding? Doe je dit nog steeds?'
'Met wie van je vrienden zou je een maand lang van baan willen ruilen? (Je inkomen verandert niet.)'
'Welke mensen bewonder jij? Waar bewonder je hen om?'

Kennismakingskaarten

Over de auteur

Axelle de Roy

Axelle de Roy is cultuurwetenschapper, en sinds 2000 werkzaam als trainer/coach. 
Bekijk alles van Axelle de Roy

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

leuk!

|
leuke vragen om even weer wat positieve en vrolijke energie in een groep te brengen.
5 1 5

kaarten

|
Snelle vlotte service
4 1 5

Kennismakingskaarten

|
30 kaarten met leuke vragen, die voor een belangrijk deel -direct of indirect- over het werk/de llopbaan gaan. Ook geschikt bij een gemengde groep waarvan een aantal mensen elkaar al kennen. Dan wordt het een verdieping. Bij een volgende druk handig als de kaarten op iets steviger karton/paier worden gedrukt. Goed gemaakt!
3 1 5

Leuk maar matige kwaliteit

|
Principe van de kaartjes is heel erg leuk! Alleen voor de prijs verwacht je wel betere, duurzame kwaliteit van de kaartjes. Beetje dun karton. Zal snel oud/vies worden. Zonde.
5 1 5

Eenvoudig en doeltreffend

|
De kennismakingskaarten zijn gemakkelijk te gebruiken, er is weinig uitleg nodig om aan de slag te gaan. De vragen zijn boeiend en nodigen uit om in gesprek te gaan. Voor verschillende doelgroepen te gebruiken.
5 1 5

Je hoort dingen die je anders niet zou horen

|
Iedere deelnemer wordt 'verplicht' goed na te denken bij elke vraag. Je hoort daardoor interessante uitlatingen en opmerkingen. Er wordt bewust en behoedzaam dieper nagedacht over de vraagstelling en je hoort vaker antwoorden die je anders zeker niet zou horen.
5 1 5

Niet alleen voor trainers

|
Bij een vriendin zag ik de Kennismakingskaarten liggen.
Er staat op 'tools voor trainers'.
Nou alleen voor trainers??
Ik ben een gewone huisvrouw, die met heel veel plezier het spel met een aantal vriendinnen gespeeld heeft.
Ik ken ze al heel lang, maar viel toch steeds van de ene verbazing in de andere. Ik hoorde echt antwoorden die ik zelfs nooit verwacht had.
Een heel, heel leuk spel.
Dus niet alleen voor trainers.

...
Lees meer
3 1 5

Leuke vragen, goedkope uitvoering

|
De vragen zijn leuk en geven zeker mooie mogelijkheden voor kennismaking. De uitvoering (vormgeving, materiaal) is goedkoop en had voor deze prijs luxer gemogen. Nu is het het 'net' niet.
5 1 5

kennismaken - verbinden - samenwerken

|
Elkaar beter leren kennen zorgt voor verbinding, een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle samenwerking. De vragen op de kennismakingskaarten zorgen voor een ontspannen start. Het ligt voor de hand om te denken aan nieuwe teams, maar hoe goed kennen we elkaar in al bestaande teams?
5 1 5

Voor echte gesprekken

|
Het spel kan snel worden uitgelegd en is makkelijk te spelen. De vragen lijken eenvoudig, maar de antwoorden zetten je behoorlijk aan het denken! En door verder door te vragen komt er een echt gesprek op gang.
Het is erg geschikt als introductiespel, bijvoorbeeld tijdens een training, en zorgt ervoor dat mensen die elkaar niet of minder goed kennen op een leuke manier aan elkaar worden voorgesteld.
De kracht van het spel zit 'm in de eenvoud, maar het effect is groot....
Lees meer
5 1 5

Goede energizer voor grote groep

|
Tijdens een studiedag in een zorgorganisatie heb ik gebruik gemaakt van de kennismakingskaarten, in de vorm van een speeddate. De sfeer was prettig, dynamisch, speels, energiek en er werd veel gelachen.
Reacties van de deelnemers:
*keileuke vragen
*soms heel persoonlijk/soms helemaal niet
*fijn dat je een vraag hebt die je aan een ander kunt stellen
*leuk om zo te starten.
Kortom wat mij betreft een leuke manier om als energizer/kennismaking te starten op deze manier met een grote groep.
...
Lees meer
5 1 5

Leuke en goede ervaring!

|
Ik heb het spel ingezet met de werkvorm ‘kaarten verdelen’. Ik had 8 deelnemers; dus heb iedereen een paar kaarten gegeven om uit te kiezen. Dit om het veiliger te maken. Ik had verwacht dat ze voor de meest ‘veilige’ vraag zouden kiezen, maar dat deed lang niet iedere deelnemer. Er ontstond meteen een ontspannen sfeer omdat iedereen al iets persoonlijks gedeeld had. Leuke en goede ervaring dus!
5 1 5

Veilige Verbinder

|
Ik gebruik de kennismakingskaarten bij mijn trainingen en merk dat deze op een veilige manier de deelnemers al heel veel laat zeggen over zichzelf bij begin training. Hierdoor maak je snel een verbinding met de ander(en). Het leidt ook tot doorvragen van medecursisten en trainer. En de vragen zijn bovendien origineel.
5 1 5

Netwerkspel

|
Onlangs heb ik de Kennismakingskaarten gebruikt bij een maandelijkse netwerkbijeenkomst met deze keer zo'n 15 deelnemers. Ik heb daarbij de werkvorm voor grotere groepen gekozen uit de handleiding, waarbij de deelnemers in gesprek gingen met iemand die ze nog niet (goed) kennen. Iedereen kon een kennismakingskaart trekken en daarmee in gesprek. Na 4 minuten wisselden de koppels, en dit hebben we 4 rondes gedaan. De deelnemers waren erg enthousiast en willen deze werkvorm graag vaker doen....
Lees meer
5 1 5

Leuke kenismaking

|
Uitgeverij Thema van Schouten & Nelissen heeft inmiddels een heel scala aan tools en spellen uitgegeven, te gebruiken voor trainingen en (individuele) coachingstrajecten. Een van de nieuwste is een doosje met ‘kennismakingskaarten’. In het doosje dertig kaartjes en een beknopte handleiding met suggesties voor het gebruik van de kaarten in kleine (tot 8) en grotere groepen. De kaarten zijn vooral bedoeld om deelnemers aan nieuwe groepen (team, trainingsgroep, studiegroep) met elkaar te laten kennismaken. In de toelichting staat dat de kaarten ingang bieden om ‘diepere lagen aan te boren’. De kaarten nodigen inderdaad uit om meer met elkaar uit te wisselen dan alleen feitelijkheden over wonen, werken, relatie, vrijetijdsbesteding.
De focus van de kaarten ligt vooral op werk/opleiding. Veel van de kaarten vragen naar talenten of kwaliteiten en naar (succes)ervaringen in werk en scholing, maar er zijn ook vragen m.b.t. vrijetijdsbesteding, hobby's, passies. De vragen blikken zowel vooruit (wat zou je willen, ambieer je) als terug uit (wat heb je bereikt, gedaan). Vragen kunnen redelijk in het platte vlak beantwoord worden op het niveau van denken en doen. Er wordt weinig naar het gevoelsniveau gevraagd. Als de vragen in een groep worden beantwoord kan de begeleider uiteraard verdiepend doorvragen. De leukste kaart uit het doosje wat mij betreft: ‘hoe ziet de beste versie van jezelf eruit?’ Dat leidt ongetwijfeld tot een interessante uitwisseling, die in een startende groep de drempel naar elkaar kan verlagen en de band kan versterken.

Marie-José Geenen, supervisor...
Lees meer
5 1 5

Vrolijke start

|
Wat een leuke kaarten! Ze werkten zo inspirerend dat deelnemers elke sessie willen beginnen met een nieuw rondje kaarten. De vragen prikkelen om te vertellen, maar geven ook een soort kinderlijke spanning over wie welke kaart moet krijgen. Bij mij zaten ze op het puntje van hun stoel!
4 1 5

Gemakkelijk toepasbaar

|
De Kennismakingskaarten zijn eenvoudig en gemakkelijk toepasbaar. Er is nauwelijks uitleg nodig. De kaarten zijn goed toe te passen in trainingen als allereerste oefening in een groep met deelnemers die elkaar niet kennen. Het is ook erg leuk dat het geen zittende/statische setting hoeft te zijn. Ik zou de kaarten zeker aanbevelen voor iedereen die vaak met groepen werkt.

Specificaties

 • Auteur(s)Axelle de Roy
 • ISBN9789058719423
 • UitvoeringSpel
 • Gewicht151 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum30-09-2014
 • Afmetingen128 mm x 99 mm x 27 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal spelers2 of meer
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij