• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
34,50

50 oefeningen voor cliënten

Op weg naar veiligheid en verbondenheid

9789463160636
Gratis verzending
EUR 34.50 9789463160636 34,50
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Deb Dana is de belangrijkste vertaler van de polyvagaaltheorie naar de therapeutische praktijk. In dit boek, haar derde over deze baanbrekende theorie, biedt ze therapeuten een rijke selectie aan polyvagaal-bewuste oefeningen aan, die cliënten in en buiten de therapiesessies kunnen doen.

Deze oefeningen helpen cliënten op eenvoudige wijze inzicht te krijgen in de manier waarop hun autonome zenuwstelsel hun dagelijks leven stuurt en vormgeeft. Aan de hand van de principes van de polyvagaaltheorie gaan ze veilig verbinding maken met hun autonome responsen en leren ze op een nieuwe manier door hun dagelijkse ervaringen te navigeren.

De oefeningen zijn ontworpen om gedurende een langere periode geleidelijk te introduceren tijdens de therapiesessies. Daarnaast zijn veel oefeningen uitermate geschikt voor cliënten om buiten de sessies te doen ter bevordering van het therapeutische veranderingsproces.

Dit boek is van essentieel belang voor iedere therapeut die zijn of haar kennis van de polyvagaaltheorie naar een hoger niveau wil tillen en op zoek is naar eenvoudige manieren om het polyvagale effect met cliënten te delen.


Deb Dana is gespecialiseerd in de therapeutische begeleiding van mensen met (complex) trauma op basis van de polyvagaaltheorie. Ze geeft les over de hele wereld in het toepassen van de polyvagaaltheorie in de therapeutische praktijk. Ze is opgeleid in Internal Family Systems-therapie (IFS) en Sensorimotor Psychotherapy, en voltooide de opleiding traumatherapie aan het Trauma Center van Bessel van der Kolk in Massachusetts. Als klinisch adviseur is ze verbonden aan Khiron Trauma Clinics en het Kinsey Institute van Indiana University. Daarnaast is ze medeoprichter van het Polyvagal Institute.

Over de auteur

Deb Dana (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Deb Dana, Jolanda Treffers
ISBN 9789463160636
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Akasha
Gewicht 686 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 10-06-2021
Afmeting 242 x 172 x 23 mm
Aantal bladzijdes 352