• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
20,-

Aanraking is iets wonderlijks

9789463160728
Gratis verzending
EUR 20.00 9789463160728 20,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.3/10

Samenvatting

Welke invloed heeft aanraking op je ervaring van de wereld? Op welke manier kan aanraking helpen bij herstel van trauma, angst of pijn? En wist je dat langzame aanraking krachtige emoties overbrengt?

Dit op wetenschap gebaseerde stripverhaal onthult de complexiteit van aanraking en verkent de kracht en grenzen ervan. Positieve aanraking kan pijn en trauma verzachten, compassie en liefde overbrengen en voor sociale verbondenheid zorgen. Maar verkeerde aanraking kan angst aanjagen of geweld aandoen.

Aanraking helpt je om je ‘echt’ te voelen. Al voordat je taal kende, had je een beleving van jezelf en de wereld via fysiek contact met de ruimte om je heen en met anderen. Aanraking is iets wonderlijks viert de kracht van verbindende aanraking en van ‘naar binnen voelen’ (interoceptie), en bekijkt hoe we onze vaardigheden om contact te maken kunnen bevorderen voor meer vreugde, verbondenheid en vitaliteit.


Steve Haines werkt al ruim 25 jaar als lichaamsgericht therapeut. Gebaseerd op inzichten in de wetenschap van pijn en trauma heeft hij zijn therapeutische benadering doorontwikkeld. Hij heeft opleidingen gevolgd in yoga, shiatsu, craniosacraaltherapie en TRE® (Trauma Releasing Exercises) en geeft les over de hele wereld in TRE en craniosacraaltherapie. Bij zijn behandelingen maakt hij gebruik van beweging, kennisoverdracht, belichaamd bewustzijn en slow touch om mensen te helpen vrijer te bewegen en meer aanwezig te zijn. Steve woont en werkt in Londen en Genève.

Sophie Standing is als illustrator en ontwerper gespecialiseerd in menswetenschappen. Het is haar passie om de communicatie over en het begrip van welzijn te verbeteren door illustratie. Ze werkt samen met professionals op het gebied van gezondheid om visuele inhoud te creëren die informatie op een aantrekkelijke en toegankelijke manier presenteert.

Over de auteur

Steve Haines (Auteur)

Sophie Standing (Illustrator)

Specificaties

Auteur(s) Steve Haines, Sophie Standing, Hanneke Lustig
ISBN 9789463160728
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Akasha
Gewicht 147 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 02-09-2022
Afmeting 239 x 171 x 5 mm
Aantal bladzijdes 32