• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
26,25

ADDO – Anders denken, doen en organiseren

Missiegedreven innovatie vanuit het sociaal domein

9789024456741
Gratis verzending
EUR 26.25 9789024456741 26,25
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Wat in 2016 begon als experiment in één wijk groeide uit tot een aanpak die op steeds meer plaatsen wordt gezien als dé kans om (complexe) maatschappelijke vraagstukken compleet anders op te pakken.

Organisaties werken vaak langs elkaar heen of bieden diensten aan die niet helpen, en zijn er complexe regels die niet meer voor iedereen te begrijpen zijn. Daardoor krijgen kwetsbare mensen de hulp die ze nodig hebben niet of niet op tijd. Dat kan anders.

Anders denken, doen en organiseren (ADDO) is een veranderaanpak waarin door samenwerkende organisaties (in zorg, welzijn en wonen) wordt gewerkt aan verbetering van de leefbaarheid en gezondheid van inwoners tegen lagere kosten. Zij doen dit door te leren en te experimenteren en te denken in mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Een aanpak waarbij weer wordt uitgegaan van de bedoeling: mensen zelf verantwoordelijkheid geven voor hun eigen leven en leefomgeving. Dat dit werkt bewijzen de resultaten van verschillende programma’s en projecten. Dat dit niet eenvoudig is en dat dit lef van bestuurders en financiers vraagt is eveneens ervaren.

In de Proeftuin Ruwaard zijn ze met de ADDO-aanpak aan de slag gegaan: met groot succes! In dit boek wordt deze aanpak beschreven, geïllustreerd door praktijkervaringen in de Proeftuin Ruwaard. Wij hopen dat dit boek andere organisaties en professionals inspireert om ook in hun omgeving dit integrale werken met burgers die hulp of ondersteuning vragen, te verbreden en te verdiepen. Werkende principes worden gepresenteerd als bouwstenen die kunnen helpen om een gedrags- en cultuurverandering binnen buurten, wijken of andere afgebakende gebieden te bewerkstelligen. Niet van bovenaf opgelegd maar geïnspireerd op voorbeelden en door van elkaar te leren in de dagelijkse praktijk.

Over de auteur

Bart Bakker (Auteur)

Frits Bovenberg (Auteur)

Koen Westen (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Bart Bakker, Frits Bovenberg, Koen Westen
ISBN 9789024456741
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 09-05-2023
Aantal bladzijdes 160
Gewicht 264 gr
Afmeting 210 x 150 x 11 mm