• Levertijd 2-3 werkdagen
25,99

Als harder werken niet meer werkt

Over inspiratie en inzet in organisaties

9789077987193
Daniel Ofman (Auteur)
Onderwerp: Leiderschap
Gratis verzending
EUR 25.99 9789077987193 25,99
  • Levertijd 2-3 werkdagen
  • Klanten geven THEMA een 9.3/10

Samenvatting

Twintig jaar na Bezieling en Kwaliteit in Organisaties gaat Daniel Ofman, bedenker van het kernkwadrant, in op de voorwaarden die nodig zijn om inspiratie en inzet tot bloei te laten komen binnen een organisatie. Hij stelt helder en duidelijk dat er grenzen zijn aan wat maakbaar is, wanneer verandering een doel kan zijn en wanneer niet.
Met zijn integrale benadering van leven, werken en organiseren wordt duidelijk waarom veel traditionele manieren van managen niet kunnen en niet zullen werken en wat er nodig is om met minder energie meer te bereiken.
Loop een bedrijf binnen en je merkt aan de receptie al hoe de vlag erbij hangt. Je hoeft geen helderziende te zijn om energie waar te nemen in een organisatie; je hoeft alleen maar te kijken hoe de mensen door de gangen lopen en je voelt wel of geen vitaliteit.
Inspiratie en inzet zijn niet te koop, maar worden verkregen als wat je doet inhoudelijk klopt, je houding klopt en de verhoudingen kloppen. Klopt één onderdeel niet, dan eindig je als organisatie of als mens uiteindelijk met niets.
Als harder werken niet meer werkt is een wake-up call en een richtingwijzer voor leidinggevenden en medewerkers.

Over de auteur

Daniel Ofman (Auteur)

Daniel Ofman is oprichter van Core Quality International, een organisatieontwikkelingbureau dat zich bezig wil houden met zaken die de kern raken. Hij werd bekend door zijn bestseller Bezieling en Kwaliteit in Organisaties (1992) waarin hij voor het eerst het kernkwadrant® introduceerde. Sindsdien zijn zijn boeken vertaald in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Noors, Zweeds, Deens en Russisch. Zijn meest uitgebreide werk over kernkwaliteiten (Hé, Ik daar...?!) verscheen in 2007. Samen met consulting partners in die landen richt hij zich tegenwoordig op het internationaal verspreiden van zijn gedachtengoed. Daarnaast ontwikkelt hij digitale toepassingen zoals iPhone en Android apps (Core Quality). Het laatste nieuws over Ofman is te vinden op zijn website www.corequality.eu.

Specificaties

Auteur(s) Daniel Ofman
ISBN 9789077987193
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Okkernoot Beheer B.V.
Gewicht 458 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 27-05-2022
Afmeting 216 x 154 x 19 mm
Aantal bladzijdes 177