• Nu besteld, dinsdag in huis
29,50

Bevrijding van trauma, angst en onmacht

Op weg naar gezonde autonomie en liefde

9789463160193
Gratis verzending
EUR 29.50 9789463160193 29,50
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Ingrijpende gebeurtenissen gaan vaak gepaard met gevoelens van angst, machteloosheid en onbegrip. Wanneer deze gevoelens blijven bestaan, ook als de gebeurtenis al lang voorbij is, spreken we van traumatisering. Trauma heeft gevolgen voor het psychische, emotionele en lichamelijke functioneren van mensen. Schijnbaar onoplosbare problemen in partnerrelaties, ouder-kindrelaties, in het werk en in de gehele samenleving kunnen dan ook in verband worden gebracht met traumatisering.

Trauma heeft ook gevolgen voor volgende generaties. Kinderen ervaren via de hechtingsrelaties de onverwerkte traumagevoelens van hun ouders en grootouders. Dit meergenerationele aspect van traumatisering behoort tot een van de belangrijke inzichten die in dit boek worden beschreven en met praktijkvoorbeelden worden geïllustreerd.

Franz Ruppert ontwikkelde een meergenerationele psychotraumatologie en een specifiek voor traumaverwerking geschikte opstellingsmethode, die zich kenmerkt door: het opstellen van het verlangen, het loslaten van overgenomen traumagevoelens van vorige generaties en het toegang vinden tot eigen persoonlijkheidsdelen die zijn afgesplitst in een traumasituatie. Het doel van deze traumatherapie is de ontwikkeling van een gezonde autonomie, die mensen in staat stelt zelfverantwoordelijk en liefdevol te leven.


Dr. Franz Ruppert is docent psychologie aan de Katholische Stiftungshochschule in München en is werkzaam als vrijgevestigd psychotherapeut. De door hem ontwikkelde identiteitgeoriënteerde psychotraumatheorie en -therapie (IoPT) geniet internationale bekendheid. Hij geeft seminars over de gehele wereld, waaronder jaarlijks in Nederland en België. Zijn talrijke boeken over psychotrauma zijn in vele talen vertaald.


Over de auteur

Franz Ruppert (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Franz Ruppert, Margriet Wentink, Wim Wassink
ISBN 9789463160193
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Akasha
Gewicht 690 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 06-11-2018
Afmeting 240 x 170 x 23 mm
Aantal bladzijdes 352