• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
49,95

Business model generatie

een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers

9789013074086
Alexander Osterwalder (Auteur), Yves Pigneur (Auteur), Tim Clark (Redacteur)
Ontwerp de ondernemingen van de toekomst
Gratis verzending
EUR 49.95 9789013074086 49,95
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

  • Handboek voor visionairs, game changers en uitdagers
  • Ontwerp de ondernemingen van de toekomst
  • Krachtige hulpmiddelen om bedrijfsmodellen te begrijpen, ontwerpen en implementeren
Hoe kunnen we visionaire ideeën omvormen tot game changing businessmodellen die het establishment uitdagen - of het establishment verjongen als wijzelf de gevestigde orde zijn?

Ondernemingen van de toekomst
Business Model Generatie is een handboek voor visionairs, game changers en uitdagers die verouderde bedrijfsmodellen op de schop willen nemen om de ondernemingen van de toekomst te ontwerpen. Voorbeelden van nieuwe ontwrichtende bedrijfsmodellen die het concurrentielandschap volledig veranderen zijn er inmiddels ruimschoots. Echter vaak worden ze nog niet begrepen.

Business Model Generatie beschrijft krachtige, eenvoudige en geteste hulpmiddelen waarmee u deze bedrijfsmodellen leert begrijpen, ontwerpen, en implementeren.

Het boek is verdeeld in vijf delen
1. Het Business Model Canvas, een tool om bedrijfsmodellen te beschrijven, te analyseren en te ontwerpen.
2. Business Model Patronen, gebaseerd op concepten van vooraanstaande businessdenkers.
3. Technieken om u te helpen bedrijfsmodellen te ontwerpen.
4. Herinterpreteren van strategie door de bedrijfsmodel-lens.
5. Een generiek proces om u te helpen innovatieve bedrijfsmodellen te ontwerpen, waarbij alle concepten, technieken en tools die in het boek zijn besproken met elkaar worden verbonden. Het laatste gedeelte van Business Model Generatie geeft een visie op vijf bedrijfssmodelthema's voor de toekomst.

Over de auteur

Alexander Osterwalder (Auteur)


Yves Pigneur (Auteur)

Dr. Yves Pigneur is sinds 1984 Professor of Management Information Systems aan de Universiteit van Lausanne, en werkte als gasthoogleraar aan Georgia State University, Hong Kong University of Science and Technology en de University of British Columbia.

Hij is hoofdredacteur van de academische krant Systèmes d'Information & Management (SIM), en schreef samen met Alexander Osterwalder de internationale bestseller Business Model Generatie: een handboek voor Visionairs, Game Changers en Uitdagers. Hij behaalde zijn doctorsgraad aan de Universiteit van Namen, België.

Tim Clark (Redacteur)

Tim Clark leidt de 'persoonlijke businessmodel'- beweging op BusinessModelYou.com. Als begenadigd leraar/trainer en voormalig ondernemer die kan putten uit persoonlijke ervaring met succesvolle en ook niet-succesvolle acquisities van vele miljoenen dollars, heeft Clark vijf boeken over ondernemerschap, businessmodellen en persoonlijke ontwikkeling geschreven of geredigeerd, inclusief de internationale bestseller Business Model Generatie.

Hij heeft een master- en doctorsgraad in business, en is momenteel gasthoogleraar aan de University of Tsukuba in Tokyo.

Specificaties

Auteur(s) Alexander Osterwalder, Yves Pigneur, Tim Clark, Heiny van den Ham
ISBN 9789013074086
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 1134 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 01-07-2010
Afmeting 248 x 198 x 33 mm
Aantal bladzijdes 281