• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
72,75

Canon van leren en ontwikkelen

50 concepten en hun grondleggers

9789462764071
Manon Ruijters (Auteur), Robert-Jan Simons (Auteur), Rika Schut (Auteur)
Onderwerp: Trainen & Coachen
Gratis verzending
EUR 72.75 9789462764071 72,75
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

De 'Canon van leren en ontwikkelen' is het basiswerk over leren en ontwikkelen in organisaties. Dit boek is een volledig herziene uitgave van Canon van het leren, dat in 2012 verscheen, en waar ruim 10.000 exemplaren van zijn verkocht. Deze nieuwe editie bevat actuele ontwikkelingen en inzichten, evenals nieuwe stromingen in de organisatiekunde.

 

Aan het boek werkten vijftig auteurs mee, stuk voor stuk mensen uit wetenschap en praktijk. Het resultaat: vijftig toelichtingen op belangrijke concepten en hun grondleggers. De auteurs brengen de theorieën niet alleen helder en zonder poespas over, maar delen ook hun persoonlijke fascinatie, ervaring en kritische reflecties.

 

De bijdragen zijn gebundeld door een redactie, bestaande uit Manon Ruijters, Rika Schut en Robert-Jan Simons. De Canon van leren en ontwikkelen is bestemd voor praktijkmensen zoals trainers, opleiders en adviseurs die zich bezighouden met leren en ontwikkelen in en om organisaties in de meest brede zin van het woord. Managers, wetenschappers en studenten vinden verdieping in de canon.

 

Bij het boek hoort een uitgebreide website met nog meer grondleggers en theorieën. Deze website is toegankelijk via een code in het boek.

Over de auteur

Manon Ruijters (Auteur)


Robert-Jan Simons (Auteur)

Prof. Dr. P. Robert-Jan Simons studeerde psychologie aan de universiteiten van Utrecht (kandidaats) en Amsterdam (doctoraal onderwijs- / ontwikkelingspsychologie) en promoveerde in 1981 aan de Katholieke Universiteit Brabant bij prof. Dr. L.F.W. de Klerk op een proefschrift over het gebruik van metaforen in het onderwijs. Hij werkte aan de universiteiten van Amsterdam, Nijmegen en Tilburg als wetenschappelijk (hoofd-) medewerker. Van 1990 tot 2001 was hij hoogleraar onderwijs- en opleidingspsychologie en onderzoeksdirecteur pedagogiek en onderwijskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna werkte hij als hoogleraar didactiek in digitale context aan de Universiteit Utrecht. Van 2006 – 2010 was hij hoogleraar-directeur van het IVLOS: het Interfacultair Instituut voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Studievaardigheden. Vanaf januari 2010 combineerde hij zijn hoogleraarschap aan de Universiteit Utrecht met het directeurschap van de NSO: de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Per 1 januari 2014 is hij met emeritaat en gestopt met het directeurschap van de NSO. Hij zet zijn werkzaamheden voort vanuit zijn bureau: Visie op leren (www.visieopleren.nl). Zijn publicatielijst is te vinden op www.visieopleren.nl

Rika Schut (Auteur)


Specificaties

Auteur(s) Manon Ruijters, Robert-Jan Simons, Rika Schut
ISBN 9789462764071
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 1259 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 29-06-2021
Afmeting 247 x 177 x 37 mm
Aantal bladzijdes 664