• Nu besteld, dinsdag in huis
22,95

Co-creatie in werkbijeenkomsten

Het onzichtbare zichtbaar maken

9789089840233
Gratis verzending
EUR 22.95 9789089840233 22,95
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Co-creatie in werkbijeenkomsten. Het onzichtbare zichtbaar maken.

Dit boek gaat je helpen bij het vormgeven van co-creatie in bijeenkomsten met belanghebbenden. Het is bedoeld voor iedereen die verder wil komen met een complex vraagstuk. Consultants, facilitators, (aankomend) professionals, onderzoekers, leidinggevenden, beleidsmakers.

Bij een complex vraagstuk zijn veel partijen betrokken en het vraagt samenwerking over de grenzen heen van disciplines, afdelingen en organisaties. Wat er werkt kun je alleen proberenderwijs uitzoeken. Dat samen uitzoeken hoe het beter kan gebeurt voor een belangrijk deel in werkbijeenkomsten met een diversiteit van belanghebbenden.

Dit boek gaat over hoe je dat samen uitzoeken vorm kunt geven in co-creatieve werkbijeenkomsten. Het onzichtbare wordt daarbij zichtbaar gemaakt door samen puzzelstukjes van het vraagstuk in kaart te brengen met behulp van grote overzichten. Dat draagt bij aan inzicht, betrokkenheid en eigenaarschap voor vervolgstappen. Het kan ook bijdragen aan het ontwikkelen en delen van nieuwe kennis, als onderdeel van een actieonderzoek.

Het boek biedt basisprincipes voor het organiseren van co-creatie in werkbijeenkomsten als onderdeel van een groter veranderproces en twaalf praktische methoden om co-creatie in werkbijeenkomsten handen en voeten te geven. Die methoden zijn zo gekozen dat iedereen mee kan doen, ook laaggeletterden, mensen met taalproblemen, of mensen die zich niet goed durven of kunnen uiten. Elke methode wordt geïllustreerd met voorbeelden en foto’s uit de meer dan 30 jaar ervaring van Tonnie van der Zouwen als consultant, onderzoeker, lector, facilitator en trainer in participatieve verandertrajecten.

Over de auteur

Tonnie van der Zouwen (Auteur)

Carl de Vaal (Illustrator)

Lilian Eefting (Redacteur)

Specificaties

Auteur(s) Tonnie van der Zouwen, Ferdinand Rusch, Carl de Vaal, Lilian Eefting
ISBN 9789089840233
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Vrije Uitgevers, De
Gewicht 418 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 15-02-2023
Afmeting 246 x 177 x 14 mm
Aantal bladzijdes 192