• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
33,50

Coachen op de zes rollen van de leraar

9789065082152
Leidraad voor het coachen van beginnende én ervaren leraren met als uitgangspunt effectief leraargedrag, uitgewerkt in zes rollen. Een praktisch boek ter ondersteuning van schoolcoaches en -opleiders.
Gratis verzending
EUR 33.50 9789065082152 33,50
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Dit boek gaat over effectief leraargedrag en coaching. Beide zijn aan te leren. Dit boek helpt leraren en coaches om de essentie van hun werk zichtbaar te maken in de coachrelatie. Effectief leraargedrag is beschreven in de rollen van de leraar: gastheer, presentator, didacticus, pedagoog, afsluiter en coach. De coach van de leraar krijgt vragen en praktische invalshoeken aangereikt om de leraar te helpen reflecteren. Omdat gedrag wortelt in overtuigingen, wordt ook besproken hoe je kunt coachen op onderliggende helpende en belemmerende overtuigingen.

Coaching van leraren in het onderwijs heeft al een hele vlucht genomen. Sinds de eerste verschijning van dit boek in 2004 is “Opleiden in de school” gewoonte geworden, zijn vele Begeleiders Op School
(BOS) opgeleid, zij-instromers gestart, diverse traineeships opgezet en begeleidingsprogramma’s voor eerstejaarsleraren op scholen vormgegeven. Ook de pabo’s en lerarenopleidingen moderniseren en bewegen mee. Steeds meer wordt coaching ook ingezet bij de verdere ontwikkeling van ervaren leraren. De laatste jaren is er toenemende aandacht voor het coachen van leerlingen. De coachvaardigheid onder leraren neemt hiermee toe, al blijft het coachen van leerlingen echt iets anders dan coachen van leraren. In al deze ontwikkelingen is er in ieder geval één constante: het leraarsvak is nog steeds een ambacht dat vakmanschap vereist.

Dit boek is geschreven ter ondersteuning van schoolcoaches en -opleiders die leraren coachen en begeleiden. Meestal zijn zij zelf ook leraar. Maar ook IB’ers, coördinatoren en teamleiders vinden in dit boek praktische handvatten bij gesprekken, lesobservaties en om leraren te coachen op hun eigen ontwikkeling als leraar.

Over de auteur

Guido van den Brink (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Guido van den Brink
ISBN 9789065082152
Uitvoering Paperback
Uitgeverij EDG Thuiswinkel (Uitgeverij)
Gewicht 257 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 28-06-2022
Afmeting 244 x 173 x 11 mm
Aantal bladzijdes 112