Collega's en andere ongemakken

de psychologie van de werkvloer

9789491845543
Roos Vonk (Auteur)
Herken en voorkom psychologische valkuilen op de werkvloer
Onderwerp: Leiderschap
Gratis verzending
EUR 21.00 9789491845543 21,-
  • Binnenkort leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

  • Haal het beste uit jezelf én je collega's en leer van kritiek
  • Herken en voorkom psychologische valkuilen op de werkvloer
Niets menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijk taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt gewoon leren van kritiek. Totdat je het krijgt.

Een goede collega begint bij zichzelf
Met veel kennis van zaken en met scherpe observaties laat Roos Vonk onze psychologische valkuilen op de werkvloer zien: van macht en seks tot zelfoverschatting en faalangst, van hypocrisie en kuddegedrag tot roddelen en afschuiven. Met de inzichten uit dit boek kun je het beste uit je collega's halen, maar ook uit jezelf, want: een goede collega begint bij zichzelf...

Over de auteur

Roos Vonk (Auteur)

Roos Vonk is een hoogleraar met een extreem laag 'ivoren toren'-gehalte. Ze weet als geen ander de meest recente inzichten uit de psychologie toe te passen op de dagelijkse aspecten van werk en leven. Daarmee vertaalt ze kwalitatief hoogwaardige kennis naar praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven. Als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet ze onderzoek naar zelfkennis, eerste indrukken, sociale interactie, emoties en beïnvloeding. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker voor o.a. managers en HR-mensen. Tevens geeft ze geregeld masterclasses aan coaches, counselors en mediators die up-to-date kennis uit de psychologie willen vergaren en toepassen in hun werk. Ze is vaste columniste van Psychologie Magazine en Intermediair.

Specificaties

Auteur(s) Roos Vonk
ISBN 9789491845543
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Maven Publishing
Gewicht 312 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 01-04-2015
Afmeting 212 x 144 x 15 mm