• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
30,-

Compassion Focused Therapy in de praktijk

9789492297167
Gratis verzending
EUR 30.00 9789492297167 30,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

In therapie worden handvatten aangereikt om anders naar problemen en gebeurtenissen te kijken. Hoewel cliënten er doorgaans wel 'verstandelijk' in slagen om nieuwe manieren van denken te ontwikkelen en meer helpende gedachten te formuleren, blijken zij zich daarna vaak toch nog niet beter te voelen. Zij schamen zich voor hun problemen of geven zichzelf er de schuld van. Zij zijn - met andere woorden - van mening dat zij geen compassie verdienen.

Compassion-focused therapy (CFT) is een therapievorm die gericht is op het bewust bevorderen van compassie. CFT is ontwikkeld door Paul Gilbert en is buitengewoon effectief om cliënten te helpen omgaan met pijnlijke emoties, schaamte en zelfkritiek. Door henzelf en anderen met meer compassie, mededogen en acceptatie tegemoet te treden, en emotionele congruentie te creëren tussen dat wat zij denken en voelen, zijn zij beter in staat om met moeilijkheden en lijden om te gaan.

CFT is een integratieve therapie die gebruikmaakt van een aantal wetenschappelijk onderbouwde interventiestrategieën, zoals de socratische dialoog, geleide ontdekking, het benoemen van veiligheidsgedragingen, vermijding en exposure, cognitieve herstructurering, mindfulness, imaginatieoefeningen en meer. Het kan worden ingezet bij depressie, psychose, eetbuistoornissen, angst, boosheid en persoonlijkheidsstoornissen; als enige behandelmethodiek of aanvullend bij bijvoorbeeld ACT of CGT.

In Compassion-focused therapy in de praktijk laat Russell Kolts in 15 overzichtelijke hoofdstukken zien hoe CFT werkt en hoe het kan worden toegepast. Op een toegankelijke manier legt hij de theoretische achtergronden bloot en slaat hij een brug naar de praktijk. De talloze praktische tips, tools, casussen en dialogen zorgen ervoor dat professionals direct aan de slag kunnen.

'Een fantastisch boek. Goed geschreven, prettig leesbaar, informatief en inspirerend. Het staat vol met praktische ideeën voor professionals die aan de slag willen met compassie en mindfulness.' - Russ Harris, auteur van ACT in de praktijk

Russell Kolts is klinisch psycholoog en hoogleraar psychologie aan de Eastern Washington University. Kolts heeft verschillende boeken geschreven over CFT en is een internationaal gewaardeerd expert en spreker op het gebied van CFT.

Over de auteur

Russel Kolts (Auteur)

Peter Boxelaar (Redacteur)

Specificaties

Auteur(s) Russel Kolts, Peter Boxelaar, Lieke Berkhuizen
ISBN 9789492297167
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Hogrefe Uitgevers BV
Gewicht 513 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 23-06-2017
Afmeting 240 x 169 x 18 mm