• Nu besteld, dinsdag in huis
45,-

De corporate tribe

organisatielessen uit de antropologie

9789462760363
Jitske Kramer (Auteur), Danielle Braun (Auteur)
4 1 1 5
1 Recensie(s)
Organisatielessen uit de antropologie
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Leiderschap
  • Managementboek van het jaar 2016!
  • Voor leiders, consultants, trainers, coaches, veranderaars die willen werken
  • Met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen
Gratis verzending
EUR 45.00 9789462760363 45,-
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen.

Met een nieuwe blik naar je organisatie kijken

De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen. Lezers van dit boek worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken naar de eigen organisatie.

Met je organisatiecultuur aan de slag

In zo'n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.

Samenwerken, leiden en veranderen

Danielle Braun en Jitske Kramer zijn corporate antropoloog. Zij beschouwen organisaties als tribes, structuren als verwantschapssystemen, leiders als chiefs, visie documenten als totempalen. De auteurs gaan op zoek naar de onderstroom van organisaties, de bezieling, de mogelijkheden voor natuurlijke transitie en de soms bizarre rituelen die maken dat samenwerken, leiden en veranderen lastig, maar zeker niet onmogelijk is. Wie dit boek leest, wordt een beetje antropoloog en kijkt nooit meer hetzelfde naar organisaties.

Voeding voor anders organiseren

De Corporate Tribe is een boek voor leiders, consultants, trainers, coaches, veranderaars die de geëigende modellen en scans voor cultuurverandering voorbij zijn. Die willen werken met de onderstroom van organisaties. Die voeding zoeken voor leiderschap en verandering in een nieuwe tijd. Die anders willen organiseren.

De antropologische verhalen in dit boek geven inzicht en praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties. We kijken de kunst af bij verre vreemde volken. Omdat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten.

Review

"Niets heeft mij als schrijver en journalist meer geholpen dan mijn studie antropologie. Ik kan geen gebied bedenken dat niet baat zou hebben bij inzichten uit de antropologie. Dat Braun & Kramer die inzichten toegankelijk maken voor organisaties en hun leiders is hoognodig." - Joris Luyendijk

Bekijk ook de andere boeken van Thema auteur Jitske Kramer.

De minderheid krijgt in haar werk een stem en dat is voor alle disciplines van cruciaal belang.
Uit: Jury-rapport trainer van het jaar 2013

Over de auteur

Jitske Kramer (Auteur)

Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers.

Danielle Braun (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Jitske Kramer, Danielle Braun
ISBN 9789462760363
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 1162 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 15-04-2015
Afmeting 228 x 226 x 23 mm
Aantal bladzijdes 340