• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

De corporate tribe

4 1 5
 • Managementboek van het jaar 2016!
 • Voor leiders, consultants, trainers, coaches, veranderaars die willen werken
 • Met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen
Gratis verzending
35,90
 • Vóór 23.00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Samenvatting

Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen.

Met een nieuwe blik naar je organisatie kijken

De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen. Lezers van dit boek worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken naar de eigen organisatie.

Met je organisatiecultuur aan de slag

In zo'n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.

Samenwerken, leiden en veranderen

Danielle Braun en Jitske Kramer zijn corporate antropoloog. Zij beschouwen organisaties als tribes, structuren als verwantschapssystemen, leiders als chiefs, visie documenten als totempalen. De auteurs gaan op zoek naar de onderstroom van organisaties, de bezieling, de mogelijkheden voor natuurlijke transitie en de soms bizarre rituelen die maken dat samenwerken, leiden en veranderen lastig, maar zeker niet onmogelijk is. Wie dit boek leest, wordt een beetje antropoloog en kijkt nooit meer hetzelfde naar organisaties.

Voeding voor anders organiseren

De Corporate Tribe is een boek voor leiders, consultants, trainers, coaches, veranderaars die de geëigende modellen en scans voor cultuurverandering voorbij zijn. Die willen werken met de onderstroom van organisaties. Die voeding zoeken voor leiderschap en verandering in een nieuwe tijd. Die anders willen organiseren.

De antropologische verhalen in dit boek geven inzicht en praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties. We kijken de kunst af bij verre vreemde volken. Omdat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten.

Review

"Niets heeft mij als schrijver en journalist meer geholpen dan mijn studie antropologie. Ik kan geen gebied bedenken dat niet baat zou hebben bij inzichten uit de antropologie. Dat Braun & Kramer die inzichten toegankelijk maken voor organisaties en hun leiders is hoognodig." - Joris Luyendijk

Bekijk ook de andere boeken van Thema auteur Jitske Kramer.

De minderheid krijgt in haar werk een stem en dat is voor alle disciplines van cruciaal belang.
Uit: Jury-rapport 'trainer van het jaar 2013'

Over de auteur

Jitske Kramer

Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers.

Reviews

Schrijf zelf een review
4 1 5

de corporate tribe: organisatielessen uit de antropologie

|
Allereerst is De Corporate Tribe een uiterst verzorgd uitgegeven boek met veel sprekend fotomateriaal. Het nodigt gewoon uit tot lectuur.

Het boek bestaat uit drie delen:
deel 1: cultuur schept orde in de chaos
deel 2: in de relaties gebeurt het
deel 3: cultuurtransities - bouwen en verplaatsen van totempalen.

Het boek is wervelend geschreven. Het enthousiasme en de expertise van Braun en Kramer met betrekking tot het thema van antropologie en organisatiecultuur klinkt op elke pagina door.
Ze illustreren met concrete voorbeelden wat organisaties van andere culturen kunnen leren en hoe dat in zijn werk gaat.
Het boek is gestructureerd opgevat met per hoofdstuk eerst een theoretisch gedeelte en dan een voorbeeld ter illustratie. Daarvoor nodigen de auteurs je uit met hen mee te reizen. het is horizon verruimend en het doet je ook stilstaan bij de eigen organisatiecultuur.

Op het einde van elk hoofdstuk vind je ook een samenvatting.

Dit boek is een must voor al wie geïnteresseerd is in organisatiecultuur en hoe dat werkt. De voorbeelden en verbanden die de auteurs leggen nodigen uit om je verder in het thema te verdiepen: warm aanbevolen
...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Danielle Braun, Jitske Kramer
 • ISBN9789462760363
 • UitvoeringHardback
 • Gewicht1167 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum15-04-2015
 • Afmetingen228 mm x 227 mm x 23 mm
 • UitgeverijBoom uitgevers Amsterdam
 • Aantal bladzijdes340
Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij