• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
32,65

Datacratisch werken

Kom in de verbetermodus met een datagedreven PDCA

9789082809190
Datacratisch werken is een nieuwe, veelbelovende manier van continu verbeteren met data, PDCA en LEAN. Wie eenmaal de zoete smaak van datacratisch werken heeft geproefd, is direct verslaafd.
Onderwerp: Leiderschap
Gratis verzending
EUR 32.65 9789082809190 32,65
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Datacratisch werken, wat is dat nu weer? Organisaties zijn nog maar nauwelijks bekomen van het Agile werken, is er weer iets nieuws onder de zon. Terwijl sommigen nog staan uit te hijgen van het sprintjes trekken, draait de wereldeconomie op volle toeren door. Als bezige bijen zwermen we allemaal rond de pot met honing. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht.

In dit boek betoogt de auteur echter dat organisaties momenteel veel te weinig een verbinding leggen tussen de beschikbare data en het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en innovatie. Dit leidt tot suboptimale resultaten. Het verklaart mede waarom Europa steeds meer terrein verliest aan Amerika en China.

Datacratisch werken is een splinternieuwe, veelbelovende manier van werken. Het vergt out-of-the-box denken, volharding en - last but not least - gevoel voor data. Maar wie eenmaal de zoete smaak van datacratisch werken heeft geproefd, is direct verslaafd.

De aanleiding van dit boek is om te laten zien hoe je via datagedreven verbetercirkels de dienstverlening, innovatie en de strategie van een organisatie op een steeds hoger plan kunt brengen. Of het nu gaat om een gemeente, een ziekenhuis, een bank of een online fietsenwinkel, overal ligt nog een enorm verbeterpotentieel braak.

In dit boek beschrijft de auteur de voordelen van datacratisch werken en geeft hij hiervoor een raamwerk. Verder toont hij overtuigend aan dat datacratisch werken in essentie democratischer is dan democratisch. Datacratisch werken brengt de passie en het plezier weer terug op de werkvloer. Tevens steekt de auteur de bekende PDCA-cirkel van William Edwards Deming in een nieuw jasje.

De uitgebreide praktijkcases in het boek illustreren dat datacratisch werken geen abstract gedachte-experiment is, maar een concreet toepasbaar en realistisch alternatief. Datacratisch werken houdt in dat je het - gebaseerd op data - beter doet dan gisteren. Maar ook dat je het beter doet dan je directe concurrent. ‘Let the data do the talking’. Laat de data voortaan voor jou spreken én werken.

Daan van Beek studeerde bestuurlijke informatiekunde en behaalde zijn Master of Sciencegraad in Artificial Intelligence in Londen. Hij is oprichter van de Passionned Group, een sterk groeiend en 100% onafhankelijk advies- en consultingbedrijf. Daan geeft gastcolleges en masterclasses Business Intelligence in Europa, Azië, Afrika en New York. Hij heeft tientallen publicaties op zijn naam staan, waaronder vijf boeken. Tevens spreekt hij regelmatig op congressen en is hij initiatiefnemer van de
Dutch BI & Data Science Award.

Over de auteur

Daan van Beek (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Daan van Beek
ISBN 9789082809190
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Passionned Publishers
Gewicht 660 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 17-01-2019
Afmeting 242 x 172 x 14 mm
Aantal bladzijdes 272