• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
27,95

De erkenning van het Nee!

De weg naar duurzame conflicthantering en inclusieve besluitvorming

9789089840196
Myrna Lewis (Auteur), David Grabijn (Redacteur)
Onderwerp: Leiderschap
Gratis verzending
EUR 27.95 9789089840196 27,95
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Deep Democracy, een levenswerk
De erkenning van het Nee!

In de tijd dat apartheid in Zuid-Afrika net was afgeschaft bleek de grootste werkgever en energieleverancier Eskom de unieke proeftuin voor wat we nu kennen als Lewis Deep Democracy (LDD). Het lukte Myrna Lewis, samen met haar (inmiddels overleden) echtgenoot Greg, om in deze overheidsorganisatie een transitie op gang te brengen naar een democratie. Hoogoplopende raciale spanningen maakten plaats voor opzienbarende samenspraak en samenwerking.

Myrna en Greg Lewis vertaalden technieken van de Amerikaanse psychotherapeut Arnold Mindell naar een concept dat ingezet wordt in het bedrijfsleven, organisaties, ngo’s, onderwijs, opvoeding en sociaal-activisme.
Inmiddels wordt de Lewis Deep Democracy in meer dan twintig landen succesvol toegepast om polariteiten tussen mensen op te heffen, ieders stem te laten horen en om te verbinden. Waar Deep Democracy omarmd wordt, is besluitvorming makkelijker geworden, zijn conflicten verminderd en is er meer respect voor elkaar in klaslokalen, organisaties, bestuurskamers en in onderlinge relaties.

Dit boek beschrijft hoe Deep Democracy te gebruiken is voor organisaties maar ook voor persoonlijke inzichten, ontwikkeling en groei.

Over de auteur:
De van oorsprong Zuid-Afrikaanse Myrna Lewis studeerde sociaal werk in de jaren zeventig. Ze pionierde met onderwijsmethoden voor autistische kinderen. Ze behaalde een master in klinische psychologie en werkte als consultant in het bedrijfsleven. De auteur ontving in 2001 de Ashoka Fellowship Award voor haar werk met Zuid-Afrikaanse leerkrachten en hiv/aidshulpverleners. In 2006 erkenden de Verenigde Naties Deep Democracy als een leidende Zuid-Afrikaanse innovatie. Onafgebroken faciliteert Lewis wereldwijd trainingen en processen in Deep Democracy voor het bedrijfsleven en adviesbureaus.

Over de auteur

Myrna Lewis (Auteur)

David Grabijn (Redacteur)


Specificaties

Auteur(s) Myrna Lewis, Ferdinand Rusch, David Grabijn, Lucy Okkema
ISBN 9789089840196
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Vrije Uitgevers, De
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 01-03-2023
Aantal bladzijdes 340
Gewicht 803 gr
Afmeting 246 x 176 x 28 mm