• Nu besteld, dinsdag in huis
34,95

De gulden middenweg

Evenwichtig leven met tegenpolen

9789491757792
Gratis verzending
EUR 34.95 9789491757792 34,95
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Hoe kan ik van mijn leven genieten in het besef dat het eindig is? Hoe kan ik samenwerken met anderen en toch opkomen voor mijzelf? Hoe zorg ik ervoor dat ik mijzelf niet verlies in het contact met anderen? Hoe kunnen wij liefdevol leven en toch onze lusten bevredigen en hoe gaan we daarbij om met het verschil tussen man en vrouw? Hoe verhouden humaniteit en geweld zich tot elkaar? Wat doen we bewust en wat onbewust? Hoe kunnen we arbeid tot een plezier maken? Hoe zorgen we voor een goede balans tussen inkomsten en uitgaven en tussen winstmaximalisatie en duurzaamheid? Hoe neem ik bij dit alles de juiste beslissingen en heeft de mens überhaupt wel een vrije wil?
Nu eens niet een filosofisch werk dat het gedachtegoed van de klassieke filosofen opnieuw samenvat, maar een helder geschreven en goed leesbaar boek dat op concrete wijze beschrijft met welke basale polariteiten elk mens in zijn leven te maken krijgt en hoe wij daar zo mee om kunnen gaan dat wij zelf optimaal tot ons recht komen en bovendien maximaal van betekenis zijn voor de ons omringende wereld.
De door de auteurs beschreven gulden middenweg is niet de plek waar polariteiten de wereld uitgeholpen zijn, maar waar zij juist ten volle erkend en omarmd worden, waar én ruimte is voor de ene pool én voor de andere. Als richtlijn gebruiken zij daarbij een meervoudige moraal die inhoud geeft aan een nieuwe, eigentijdse deugdenleer

Over de auteur

Roel Bouwkamp (Auteur)

Sonja Bouwkamp (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Roel Bouwkamp, Sonja Bouwkamp
ISBN 9789491757792
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Vrije Uitgevers, De
Gewicht 817 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 17-01-2019
Afmeting 240 x 170 x 32 mm
Aantal bladzijdes 432