• Nu besteld, dinsdag in huis
29,99

De kracht van Afrikaans denken

Over Ubuntu, verbindend leiderschap en een nieuwe wereld

9789082098778
Gratis verzending
EUR 29.99 9789082098778 29,99
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Is het toevallig dat de afgelopen tijd grote leiders heeft voortgebracht die hun roots hebben in Afrika? Charismatische mensen als Nelson Mandela, Kofi Annan, Desmond Tutu, Paul Kagame en Barack Obama worden geroemd om hun kennis, visie, vaardigheden, vermogen tot verbinden en hun doortastendheid. Het zijn leiders die beschikken over visie, lef, passie en compassie. Bouwers, vredestichters en vechters voor gelijke rechten.
De Afrikaanse filosofie Ubuntu is wezenlijk onderdeel van deze leiderschapsstijl. Ubuntu betekent zoveel als ‘I exist because of We’. Verbinding staat centraal. Je kunt als mens niet functioneren als je geen deel uitmaakt van een groter geheel. Afrikanen passen deze humanistische filosofie toe in alle sectoren van de samenleving. Van politiek, rechtsspraak en religie tot gezondheidszorg, onderwijs en economie.

In De kracht van Afrikaans denken toont Leontine van Hooft overtuigend aan dat Ubuntu het antwoord is op de westerse vraagstukken van deze tijd. En ze laat zien, o.a. aan de hand van haar eigen bedrijf, hoe je Ubuntu in je organisatie integreert. Zodat je klaar bent voor de vraagstukken die je morgen onherroepelijk op je bordje krijgt.

Deze herziene druk bevat een voorwoord van Jan Terlouw - natuurkundige, oud-politicus en auteur.

Leontine is moeder van drie kinderen en samen met haar man eigenaar van GreenDreamCompany BV. Het bedrijf werkt vanuit een duidelijke visie op People, Planet, Profit, Passion & Pleasure in en voor opkomende (met name Afrikaanse) markten. Het bedrijf functioneert op basis van Ubuntu-management.

Leontine is corporate antropoloog, inclusief onderneemster, inspirerende spreker, trainer en auteur van award winnende managementboeken. Inmiddels geeft zij deze filosofie ook door via haar artistieke 8+ boekencollectie ‘De Kronieken van Ubuntopia’.

Over de auteur

Leontine van Hooft (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Leontine van Hooft
ISBN 9789082098778
Uitvoering Hardback
Uitgeverij GreenDreamCompany B.V.
Gewicht 452 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 07-06-2021
Afmeting 227 x 227 x 12 mm
Aantal bladzijdes 107