• Nu besteld, dinsdag in huis
29,95

De kracht van het piramideprincipe

Gids voor helder denken en schrijven

9789024439201
Marita van Rijssen (Auteur), Eline Janssen (Auteur)
Onderwerp: Leiderschap
Gratis verzending
EUR 29.95 9789024439201 29,95
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?


Dé methode voor doelgericht schrijven.

We lezen steeds vluchtiger en selectiever door de overvloed aan informatie die op ons afkomt. Wil je als schrijver effect hebben met je tekst, dan moet je daarop inspelen. Het piramideprincipe is daarvoor een handige methode. Hiermee ga je bij het schrijven uit van de voorkennis en informatiebehoefte van de lezer rond het onderwerp, en niet van je eigen kennis en denkproces. Zo kom je tot een beknopte en scanbare tekst waarbij de kernboodschap voorop staat.
De kracht van het piramideprincipe laat je zien hoe je in vier stappen naar een doelgerichte tekst werkt. De methode in het boek is gebaseerd op het Pyramid Principle dat de Amerikaanse consultant Barbara Minto voor McKinsey ontwikkelde. De auteurs kiezen voor een pragmatische benadering van het piramideprincipe. De praktische tips en praktijkvoorbeelden helpen je de methode direct in je werk toe te passen. Het resultaat: je bereikt in minder tijd meer effect met je teksten.

Dit boek is bedoeld voor iedereen die overstap wil maken van informatie spuien naar lezergericht schrijven. Of je nu beleidsmedewerker, adviseur, consultant of onderzoeker bent. In deze derde herziene editie zijn onderwerpen als het MECE-principe en het gericht inzetten van bijlagen en links verdiept en geactualiseerd. Dat geldt ook voor de tips en voorbeelden.

Marita van Rijssen en Eline Janssen geven al ruim 25 jaar schrijftrainingen. Ze helpen adviseurs en andere professionals om sneller beknopte en overtuigende teksten te schrijven, zoals adviezen, besluitvormingsteksten, e-mails, webteksten en offertes. Hun opdrachtgevers zijn divers: van ICT-bedrijven, banken, verzekeraars en woningcorporaties tot universiteiten, ministeries, gemeenten en de Nationale Politie. Janssen en Van Rijssen werken samen onder de vlag Piramideschrijven.nl.
Geweldig boek. Heeft mij enorm geholpen bij het schrijven van blogs en mijn eigen boek.’
Mirjam Hubregtse, managing director trainingsbureau Room to Grow
‘Wie moeite heeft met de opbouw van een document of het schrijven van een beleidsvoorstel, krijgt in dit boek een duidelijke aanpak aangereikt. De kracht van het piramideprincipe is zeer overzichtelijk opgebouwd en daarom goed leesbaar.’
Peter de Roode op managementboek.nl

Over de auteur

Marita van Rijssen (Auteur)

Eline Janssen (Auteur)


Specificaties

Auteur(s) Marita van Rijssen, Eline Janssen
ISBN 9789024439201
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 328 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 11-03-2021
Afmeting 240 x 171 x 10 mm
Aantal bladzijdes 168