• Nu besteld, dinsdag in huis
27,95

De kunst van mindful communiceren

Luisteren en spreken met wijsheid en compassie

9789024430673
Gratis verzending
EUR 27.95 9789024430673 27,95
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Mindfulness voor een betere communicatie
Communicatie en verbinding zijn van levensbelang, en dankzij ons complexe brein zijn we hier doorgaans goed in. Toch verloopt communicatie lang niet altijd adequaat. Ons brein is eigenlijk (nog) niet geschikt voor de constante stroom aan informatie waaraan het wordt blootgesteld. Instinctief reageren is soms de beste optie, zoals wegspringen als er een auto aankomt. Mindfulness helpt ons dan niet. Maar in andere situaties, zoals een vergadering, kunnen dezelfde instinctieve stressreacties het rationele brein overheersen en ervoor zorgen dat we angstig of boos reageren. Dan komt mindfulness goed van pas.

Communicatiemethoden voor mindful communiceren
In De kunst van mindful communiceren presenteren Frits Koster en Jetty Heynekamp, tezamen met een keur aan experts, zes communicatiemethoden waarin mindfulness impliciet of expliciet een rol speelt. Onder andere Geweldloze Communicatie, Deep Listening en Interpersoonlijke Mindfulness komen aan de orde. Deze communicatiemethoden kunnen goed geïmplementeerd worden in organisaties zoals de (geestelijke) gezondheidszorg of het onderwijs en zijn geschikt voor iedereen die met mensen werkt, of die geïnteresseerd is in mindful communiceren.

Bijdragende auteurs: Sietske de Haan, Erik van den Brink, Esther Hasselman, Edel Maex, Chantal Bergers, Rosamund Oliver, Heleen Wadman, Olaf Galisch en Kwok Wong.

Over de auteur

Frits Koster (Auteur)

Jetty Heynekamp (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Frits Koster, Jetty Heynekamp
ISBN 9789024430673
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 277 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 01-11-2020
Afmeting 231 x 151 x 11 mm
Aantal bladzijdes 168