• Nu besteld, dinsdag in huis
46,95

De Vanzelforganisatie

Een onbevangen kijk op organisatieontwikkeling

9789462762787
Gratis verzending
EUR 46.95 9789462762787 46,95
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.3/10

Samenvatting

Eerst de lerende organisatie, toen zelfsturende teams en nu ook agile en continu verbeteren. Onze cultuur is doordrongen van het maakbaarheidsgeloof, waardoor we voortdurend organisaties willen veranderen en (re)organiseren. Met – als we niet uitkijken – een wildgroei aan beleid, bazen en bureaucratie tot gevolg.


Zou het kunnen dat dit geloof ons op het verkeerde been heeft gezet?


In De Vanzelforganisatie staat een onconventionele kijk op organisaties en ontwikkeling centraal. Elke organisatie beschikt van nature over (van)zelforganiserend vermogen. Zonder sturing van hogerhand gaan mensen ‘vanzelf’ leren en het samen werken organiseren. Wie dit onderkent, verandert en organiseert niet meer dan nodig. Zo blijft het ‘leven’ erin en blijven organisaties zo eenvoudig als kan.


Iedere organisatie is dus al een Vanzelforganisatie.


Met tientallen praktijkvoorbeelden, theorieën van vakgenoten, werkvormen en ruim honderd illustraties geeft dit boek een stevig fundament voor organisatieontwikkeling. Zo kun je direct aan de slag! Dit keer wél met het vanzelforganiserende vermogen als vertrekpunt. Daar oog voor krijgen begint met onbevangen kijken. Op de eerste plaats naar jezelf, want voor je het weet ben je onbewust precies de hindernis voor datgene wat al vanzelf loopt…


De Vanzelforganisatie is geschreven door Simon van der Veer en geïllustreerd door Willem Minderhoud en Lucas Rozenboom. De unieke combinatie van tekst en beeld brengt dit boek echt tot leven. De belangrijkste ideeën, theorieën en instrumenten zijn verbeeld in illustraties, en daardoor kun je je de kernboodschap van het boek snel eigen maken. Ook bevat De Vanzelforganisatie veel inspirerende citaten die je uitdagen om op een andere, onbevangen manier naar organisatieontwikkeling te kijken. Maar bovenal is het boek een aanmoediging om de mouwen op te stropen en te gaan werken aan een organisatie met leven in de brouwerij.

Over de auteur

Simon van der Veer (Auteur)

Willem Minderhoud (Illustrator)

Lucas Rozenboom (Illustrator)

Specificaties

Auteur(s) Simon van der Veer, Willem Minderhoud, Lucas Rozenboom
ISBN 9789462762787
Uitvoering Hardback
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Gewicht 1165 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 16-04-2020
Afmeting 217 x 217 x 36 mm
Aantal bladzijdes 504