• Nu besteld, dinsdag in huis
34,-

Einstein en de kunst van het zeilen

- praktijkboek over leiderschap en communicatie

9789088502071
Anne de Graaf (Auteur), Klaas Kunst (Auteur), Luuk Poorthuis (Illustrator)
Onderwerp: Leiderschap
Gratis verzending
EUR 34.00 9789088502071 34,-
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Samenvatting

Einstein en de kunst van het zeilen neemt je mee op een enerverende zoektocht naar de rol van de leidinggevende. Nieuwsgierige, onderzoekende en uitdagende vragen brengen je op het spoor van het leiderschap van de nieuwe tijd. Diverse denksporen helpen je te ontdekken wat leiderschap voor jou kan zijn. Dat maakt Einstein en de kunst van het zeilen tot een uniek leesen werkboek.

Einstein...
Op je tocht word je vergezeld door de grote denker Einstein: de personificatie van de vasthoudende onderzoeker en briljante vragensteller. Einstein voert je langs thematische hoofdstromen: wat zijn de centrale vragen rond leiderschap vandaag? Je staat stil voor momenten van reflectie: welke persoonlijke kenmerken maken mij tot een goede leidinggevende? Je ontdekt verschillende perspectieven op het fenomeen leiderschap: wat is voor een leidinggevende van belang om echt notitie van te nemen?

...en de kunst van het zeilen
De vraag is niet hoe je (in het algemeen) een excellent leidinggevende kunt zijn, de vraag is hoe juist jij een excellent leidinggevende kunt zijn. Je persoonlijke kracht en het krachtenveld binnen je organisatie bepalen je mogelijkheden. Je lijkt op de zeiler, die zijn eigen kennis, kunde, vaardigheid en ervaring inzet, maar ook gebruik weet te maken van de elementen in het eco-systeem, zoals weer en wind, eb en vloed.

Dit boek biedt een aantal theoretische kaders uit de Transactionele Analyse, Group Relations Theory en de Systeemen Communicatietheorie. Het is echter vooral een handreiking bij de zoektocht naar en de worsteling met de rol van de leidinggevende in een snel veranderende omgeving.

Over de auteur

Anne de Graaf (Auteur)


Klaas Kunst (Auteur)


Luuk Poorthuis (Illustrator)


Specificaties

Auteur(s) Anne de Graaf, Klaas Kunst, Luuk Poorthuis
ISBN 9789088502071
Uitvoering Paperback
Uitgeverij SWP, Uitgeverij B.V.
Gewicht 518 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 01-01-2011
Afmeting 259 x 201 x 14 mm
Aantal bladzijdes 175