• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Goed voor de groep

5 1 5
 • Praktische en krachtige uitleg over hoe je om kunt gaan met lastige situaties in je training
 • Het eerste zelfhulpboek voor trainers
 • Concrete instrumenten en veel herkenbare voorbeelden
Gratis verzending
25,95
 • Nu besteld, dinsdag in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Samenvatting

Een groep die voelt als stroop … Een deelnemer die je wel kunt schieten met zijn voortdurende ja-maars … Fantaseren dat je nú een been breekt, zodat je eindelijk af bent van die vreselijke groep … Ook als je het vak van trainer onder de knie hebt, kun je nog situaties meemaken die je écht lastig vindt. Dan brengt iets of iemand je uit je evenwicht waardoor je uit je rol valt. Vaak ligt dat niet aan de beheersing van je vak, maar aan je persoon: iets of iemand heeft je geraakt en je vliegt uit de bocht.

Lastige situaties

Goed voor de groep werpt licht op dit soort situaties. In dit boek vertaalt Karin de Galan vijf bekende concepten uit de psychologie naar het trainersvak. Ze analyseert lastige situaties waar je tegenaan kunt lopen in termen van overdracht, fight- flight- of freezereacties, cognitieve dissonantie, storende overtuigingen of transactionele analyse. Aan deze modellen koppelt ze concrete instrumenten waarmee je als trainer weer uit het dal kunt komen: vanuit de storing weer terug in je professionele rol.

Door de vele herkenbare voorbeelden, heldere uitleg en praktische tips leest het boek als een trein. Een absolute must voor iedere trainer die zijn vak serieus neemt.

Bekijk hier ook de video waarin Karin de Galan haar beproefde methode uitlegt.

Video

Over de auteur

Karin de Galan

Karin de Galan is een bevlogen trainer met ruim twintig jaar ervaring. 
Bekijk alles van Karin de Galan

Reviews

Schrijf zelf een review
5 1 5

Een boek waarmee je echt je voordeel kunt doen

|
“Hoe is het mogelijk: nu train ik al zo lang en ik kan nog steeds in de stress schieten.” Met deze openingszin praktiseert Karin de Galan gelijk een van de basisprincipes van trainen: het creëren van een veilig leerklimaat. Open en gelijkwaardig beschrijft ze het herkenbare fenomeen bovendien als iets om gewoon nieuwsgierig naar te zijn. De toon is gezet: het is veilig om verder te lezen en te leren. Zo trainer, zo schrijver.

Rol en persoon
De essentie van ‘goed voor de groep staan’ komt direct aan de orde: het scheiden van professionele rol en privé-persoon. De Galan combineert dit onderscheid met vijf spiegels die ze haar collega’s voorhoudt om eigen blinde vlekken te kunnen zien. Deze spiegels zijn psychologische modellen die waarschijnlijk elke trainer kent én gebruikt. Het verschil: de lezende trainer is nu zélf deelnemer aan deze train-de-trainer in boekvorm.

Belofte
In zijn toegankelijkheid, herkenbaarheid en toepasbaarheid maakt het boek de belofte een ‘zelfhulpboek voor trainers’ te zijn absoluut waar. Het boek leest vlot weg, mede dankzij de heldere indeling. Stappenplannen en checklijstjes bieden extra steun. Tabellen dienen als samenvatting. Eenvoudige tekeningetjes verluchten de tekst.
Door een aantal onderwerpen in twee aparte bijlagen uit te diepen houdt De Galan de vaart er zes hoofdstukken lang in. Twee ingevoegde columns bieden een welkome adempauze voor de hoogte van het tempo en de informatiedichtheid.

Vaart
Het laatste hoofdstuk besteedt De Galan aan “het aanspreken van een deelnemer op zijn gedrag”. Dat deze precaire trainerstaak aandacht verdient staat buiten kijf. De concrete tips en de analyse van de interactie tussen trainer en deelnemer zijn waardevol. Dit hoofdstuk haalt echter wel de vaart uit het boek. Door hier wéér de vijf spiegels toe te passen wordt de stof van de voorgaande hoofdstukken in feite nogmaals (naast de samenvattingen per hoofdstuk) herhaald. Wat mij betreft is de keuze voor de volgende editie: dit onderwerp integreren, weglaten, of onderbrengen in een extra bijlage of compleet nieuw boek (‘tis maar een idee).

Universeel
De twee hoofdthema’s – de scheiding van rol en persoon en de spiegeling van blinde vlekken – overstijgen het trainersvak. Het zijn universele thema’s voor menselijke interactie in het algemeen. Me dunkt dat ieder mens met dit zelfhulpboek zijn voordeel zal kunnen doen, op élke werkvloer en zelfs privé. Spiegeltje, spiegeltje aan de wand….

___

Astrid de la Fuente
Coach en eigenaar van Kringconsult, en bestuurslid NOBTRA...
Lees meer
5 1 5

Een nuttige en praktische hanteerbare uitgave.

|
Mensen die anderen trainen (bijvoorbeeld in de vorm van een groepstraining) hebben dikwijls hun eigen valkuilen, bijvoorbeeld een overdreven gevoeligheid voor kritiek. Deze kunnen de effectiviteit van het trainerswerk, maar ook het plezier in het werk frustreren.In dit goed geschreven boek gaat de auteur, iemand die reeds eerder zeer succesvolle publicaties op het gebied van training heeft gemaakt, in relevante thema's, zoals belemmerende gedachtes, het niet voldoende inhaken op de deelnemers van een training, het leren van fouten en het aanspreken van een deelnemer op zijn gedrag. Het boek bevat tal van praktijkvoorbeelden en oefeningen. Daarmee biedt het praktische steun aan iedereen die zijn vaardigden als trainer wenst te versterken. Voorzien van schema's en eenvoudige tekeningen in zwart-wit, voorbeelden in roze tekstkaders en literatuuropgave. Een nuttige en praktische hanteerbare uitgave.
Recensent: Ingrid van Otterlo...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Karin de Galan
 • ISBN9789058716361
 • UitvoeringPaperback
 • Gewicht473 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum02-07-2013
 • Afmetingen240 mm x 169 mm x 17 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes224

Vaak samen gekocht

Goed voor de groep + Aan het werk met actiekaarten

Goed voor de groep + Aan het werk met actiekaarten

Prijs voor beide 70,90

Anderen bekeken ook

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij