• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
27,-

Natuurlijk agile

De verborgen wortels van wendbaarheid

9789462723283
5 1 2 5
2 Recensie(s)
Leer agile weloverwogen en duurzaam toepassen in je eigen werkomgeving
Onderwerp: Leiderschap, Teams & Samenwerken
  • Maak kennis met de menselijke maat van wendbaarheid
  • Auteur is een internationaal gerenommeerd agile expert
  • Met natuurlijk agile komt er balans in je organisatie
Gratis verzending
EUR 27.00 9789462723283 27,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Waarom agile 

 

In organisaties is het bereiken van balans vaak een groot probleem. Belangen van mensen, afdelingen en de omgeving conflicteren maar al te vaak met de commerciële belangen. Er is dan bijna altijd sprake van een spanning tussen het lineaire kortetermijnbelang en het cyclische, duurzame langetermijnbelang. In onze haast en ambitie maken we dan geen duurzame afweging en worden we keer op keer weer geconfronteerd met de gevolgen: stress, conflict, crisis. Met pijnlijke effecten voor onszelf, de organisatie en uiteindelijk de wereld als geheel.

 

Agile werken

Agile werken kan voor organisaties een uitweg zijn uit deze schadelijke energieverspilling. Agile is namelijk veel meer dan een (software)ontwikkelmethode en zelfs veel meer dan een mindset. De essentie van agile bestaat namelijk niet uit waar het nu vaak voor wordt ingezet: in een hoog tempo voldoen aan steeds nieuwe eisen. Efficiencyverbetering, korte termijn resultaat en aandeelhouderswaarde. De kern van agile wordt juist gevormd door natuurwetten, die gericht zijn op het creëren van harmonie en ritme door steeds aan te passen en te leren. Dit boek neemt je aan de hand van praktische voorbeelden en modellen mee naar het fundament en de universele kracht van agile – Natuurlijk agile. Het leert je agile op een weloverwogen en duurzame manier toe te passen in je eigen omgeving. Hierdoor wordt waarde gecreëerd, niet alleen voor mensen en organisaties, maar ook voor onze wereld. Jouw organisatie transformeert in een wijze en succesvolle organisatie, waarin mens, technologie en omgeving weer in balans zijn en blijven.

'Wat ik zo krachtig vind aan Pauls boek, is dat hij een bij uitstek technisch en technologisch instrument als Agile weet om te buigen – eigenlijk terug weet te brengen – naar die menselijke maat. Daarmee laat hij wat mij betreft nog duidelijker zien hoe dat kan werken en wat het oplevert. Hij duikt als het ware in het hart van de machine en draait daar de knoppen om.'
Jan Rotmans

Over de auteur

Paul Takken (Auteur)

Paul Takken is een specialist op het gebied van agile transformaties, mindset, innovatie en ontwikkeling.
Bekijk alles van Paul Takken

Specificaties

Auteur(s) Paul Takken
ISBN 9789462723283
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 13-09-2022
Aantal bladzijdes 160
Gewicht 250 gr
Afmeting 209 x 140 x 11 mm