Niemand is een eiland

Wie wil je zijn in jouw wereld?

9789462724174
Autonomie en zelfregie zijn niet de manier om levensgeluk te bereiken. Gebruik alle praktische aanwijzingen in dit boek om betekenisvol te zijn voor de ander en realiseer je meest waardevolle leven.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Leiderschap
  • Geschreven door bestsellerauteur en TA-specialist Lieuwe Koopmans
  • Van zijn eerdere boek 'Dit ben ik!' zijn meer dan 15.000 exemplaren verkocht
  • Praktische levenskunst op een stevig fundament
Gratis verzending
EUR 32.00 9789462724174 32,-
  • Leverbaar vanaf 15-10-2024
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Wie wil je zijn in jouw wereld? Welke betekenis wil jij geven aan jouw leven? In ‘Niemand is een eiland’ kijkt auteur Lieuwe Koopmans van een afstand naar onze gerichtheid op succes en eigen levensgeluk. Hij gooit de knuppel in het hoenderhok en stelt dat regie hebben over je leven een illusie is en het ideaal van autonomie een doodlopende weg.

We hebben elkaar nodig.
Niet autonomie, maar verbinding is de weg naar zelfrealisatie. Een succesvol leven is een leven waarin wij erkennen dat we kwetsbaar zijn. Vanuit die kwetsbaarheid kunnen we opnieuw voelen dat we de ander nodig hebben en dat de ander ons nodig heeft. Ons levensgeluk is gelegen in de betekenis die wij voor anderen en de wereld om ons heen kunnen hebben. Koopmans put in dit betoog uit bronnen in de filosofie, religie, psychologie en biologie en verbindt deze met concepten vanuit de Transactionele Analyse en het werk van de Oostenrijkse psychiater Victor Frankl rond zingeving.

De auteur prikkelt je onderweg om aan de hand van voorbeelden, vragen en oefeningen jouw eigen pad naar vervulling van jouw betekenis kritisch onder de loep te nemen. Dat brengt je nieuwe inzichten, verassende doorkijkjes, beangstigende gedachten en mogelijk een antwoord op de vraag wie jij wil zijn in jouw wereld.

Over de auteur

Lieuwe Koopmans (Auteur)

Lieuwe Koopmans (1962) is werkzaam als coach, counselor en supervisor.
Bekijk alles van Lieuwe Koopmans

Specificaties

Auteur(s) Lieuwe Koopmans
ISBN 9789462724174
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 15-10-2024
Aantal bladzijdes 192

Anderen bekeken ook

Ik ga waar ik voor sta!
Paul Verveen
17,50
Alles uit jezelf halen
Nick van Dam
31,-
Dit ben ik!
Lieuwe Koopmans
32,-