• Nu besteld, dinsdag in huis
25,-

Omgaan met conflicten op het werk

over vuurhaarden, pyromanen en brandweermannen

9789058717627
Martin Euwema (Auteur), Ulrike Wild (Auteur), Roel Ottow (Illustrator)
Onderwerp: Communicatie & Presentatie
  • Met uniek 7-I-model voor conflictdiagnose
  • Veel handige checklists en herkenbare voorbeelden
Gratis verzending
EUR 25.00 9789058717627 25,-
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Onduidelijke afspraken. Een collega die de kantjes ervanaf loopt. Niet gehaalde targets of deadlines. Een baas die alleen maar kritiek heeft. Een verschil van inzicht. Te kort geslapen. Of domweg een misverstand. Een conflict op het werk is zo geboren.

Conflicten oplossen op het werk

Herkenbaar? Waarschijnlijk wel. Hoewel niemand op een conflict zit te wachten, komen ze helaas maar al te vaak voor. Op zich is dat ook niet zo vreemd. Collega's brengen doorgaans meer uren per week met elkaar door dan met hun partner. En soms botsen karakters simpelweg. Kleine ergernissen worden groter. Het begint te smeulen en plotseling slaat de vlam in de pan.

7-I-model

Omgaan met conflicten op het werk laat zien wat je kunt doen als conflicten uit de hand lopen of dreigen te lopen. Om op de juiste manier met uiteenlopende conflictsituaties om te gaan, introduceren Martin Euwema en Ulrike Wild een uniek 7-I-model. Aan de hand van zeven vragen worden de belangrijkste aspecten behandeld die altijd bij een conflict aan de orde zijn. Op welke manieren kun je met conflicten omgaan? Wat is een conflict eigenlijk? Wie zijn de conflictpartijen? Hoe leer je slim te onderhandelen?

Veel handige checklists en herkenbare voorbeelden leren je hoe je het verschil kunt maken tussen een pyromaan en een brandweerman.

Over de auteur

Martin Euwema (Auteur)

Dr. Martin C. Euwema is hoogleraar Organisatiepsychologie aan de Katholieke Universiteit Leuven en houdt zich met name bezig met conflicthantering en met de psychologie van organisatieveranderingen.
Bekijk alles van Martin Euwema

Ulrike Wild (Auteur)

Ulrike Wild is trainer, adviseur en coach bij Schouten & Nelissen, met name op het gebied van persoonlijke bekwaamheden. Daar is zij verantwoordelijk voor het werkterrein conflicthantering en onderhandelen.

Roel Ottow (Illustrator)


Specificaties

Auteur(s) Martin Euwema, Ulrike Wild, Roel Ottow
ISBN 9789058717627
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Thema
Gewicht 264 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 02-12-2013
Afmeting 240 x 170 x 8 mm
Aantal bladzijdes 120