• Nu besteld, dinsdag in huis
24,99

Teamleiderschap

9789058710673
Frans Bouman (Auteur), Marieta Koopmans (Auteur)
Stuurt op vaardigheden én gedrag.
Onderwerp: Leiderschap, Teams & Samenwerken
  • Stuurt op vaardigheden én gedrag
  • Geschreven door ervaren trainers
  • Gericht op praktisch dagelijks handelen
Gratis verzending
EUR 24.99 9789058710673 24,99
  • Nu besteld, dinsdag in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Samenvatting

Mensen vinden het prettig om in teams samen te werken. In het ideale team werken ze efficiënt, effectief en vooral ook met plezier samen. Met elkaar zijn ze enthousiast aan de slag om persoonlijke en organisatiedoelen te realiseren. Maar als ervaringsdeskundige weet je ook dat werken in teams echt niet altijd aan dit ideaalbeeld voldoet.

Wat heb je nodig om een team te leiden? 

Een soepel draaiend team vraagt veel geduld, inzicht in de psychologische aspecten van mensen en kennis van de dynamiek van teams. Daarvoor heb je allerlei vaardigheden nodig, zoals omgaan met conflicten. Verder werk je met je teamleden aan het ontwikkelen van hun talenten en zet je hun kwaliteiten op het juiste moment in. Ook moet je kunnen loslaten, delegeren en vertrouwen op de taakvolwassenheid van je team. Dat betekent dat je kritisch naar je eigen gedrag en verbetermogelijkheden kijkt en hierover feedback vraagt.

Coachen en managen

Teamleiderschap ondersteunt je bij je professionaliseringsproces. De auteurs schrijven je niet voor hoe je het móet doen. Maar ze geven je tips en dagen je vooral uit om de praktische modellen over teammanagement en sociale vaardigheden om te zetten in praktisch dagelijks handelen. Met het toepassen van je persoonlijke kwaliteiten als teamleider en de vele groeitips die dit boek je te bieden heeft, kun je morgen al het verschil maken in het succesvol coachen van jouw team.

Over de auteur

Frans Bouman (Auteur)

Frans Bouman is als oprichter van Boumankracht een persoonlijke coach voor organisatievraagstukken. Ruimt twintig jaar werkt hij nu als adviseur en coach op het gebied van mens- en organisatieontwikkeling, opdat mensen iedere dag weer hun eigen succes creëren.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.boumankracht.nl

Marieta Koopmans (Auteur)

Marieta Koopmans is sociaal psycholoog en werkt zelfstandig als individuele coach van managers onder de naam C'enter.
Bekijk alles van Marieta Koopmans

Specificaties

Auteur(s) Frans Bouman, Marieta Koopmans
ISBN 9789058710673
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Gewicht 307 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 22-11-2006
Afmeting 238 x 170 x 10 mm
Aantal bladzijdes 152