• Op werkdagen vóór 23.00 uur besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending boven €20,-

Toponderhandelaars

Onderwerpen: Communicatie , Leiderschap
5 1 5
 • Inclusief interviews met toponderhandelaars
 • Alles om het beste uit iedere onderhandeling te halen én je relatie met de 'tegenpartij' te verbeteren.
Paperback
Gratis verzending
26,95
 • Levertijd 2-3 werkdagen
 • Gratis verzending boven €20,-
E-book

Samenvatting

Onderhandelen doen we dag in dag uit, en toch zijn er maar weinig mensen die zich er echt in bekwamen. Dit boek, met een voorwoord van Harvard-professor Robert C. Bordone, leert je hoe je uit elke onderhandeling meerwaarde kunt halen. En dat terwijl je de relatie verbetert met diegene met wie je onderhandelt.

 
Veel mensen zijn getraind op de theoretisch ‘juiste’ manier van onderhandelen, maar in de praktijk zie je vaak dat ze keuzes maken die helemaal verkeerd uitpakken. Irrationele keuzes. Toponderhandelaars voorziet in de behoefte aan concrete adviezen van ervaren onderhandelaars om dat te voorkomen. Ook geeft het boek inzicht in hoe beroemde onderhandelingen zijn verlopen. Vaak gaat bij de onderhandelingen de aandacht achteraf namelijk alleen uit naar de resultaten ervan. Lessen over het onderhandelingsproces gaan vaak verloren.

Toponderhandelaars

In dit boek krijg je inzicht in de rijke praktijk achter de theorie van Harvard. Je leest de verhalen van Nederlandse toponderhandelaars over hun ervaringen met onderhandelen, je ontdekt waar zij het meest op letten tijdens een onderhandeling, en krijgt een aantal gouden tips.
Op basis van hun verhalen hebben we het kader van methodisch onderhandelen ontwikkeld, dat ervoor zorgt dat je nooit meer in je oude valkuilen stapt.
 
Aan het woord komen onder anderen minister-president Mark Rutte, president-directeur Marjan van Loon van Shell, Neelie Kroes (Uber/Salesforce), Ed Kronenburg (ambassadeur in Peking), Elske Doets (zakenvrouw van het jaar 2017), Stientje van Veldhoven (staatssecretaris I&W), Wereldbank-directeur Frank Heemskerk en Edith Schippers, oud-minister van VWS.
 
De auteurs stellen alle opbrengsten van dit boek beschikbaar aan het De Witt Institute for Advanced Negotiations in Den Haag. De experts van De Witt helpen belangeloos individuen, startups en ngo’s om meer waarde uit hun onderhandelingen te halen.

 

Over de auteur

Maarten van Rossum

Maarten van Rossum is diplomaat en raadadviseur van de minister-president. 
Bekijk alles van Maarten van Rossum

Tim Masselink

Tim Masselink is Senior Consultant Leadership and Development bij Berenschot.
Bekijk alles van Tim Masselink

Reviews

Schrijf zelf een review
5 1 5

Een echte aanrader!

|
Het boek Toponderhandelaars heeft mijn verwachtingen overtroffen. Het pleidooi van Maarten van Rossum en Tim Masselink om het vak “onderhandelen” op de opleidingsagenda te krijgen onderschrijf ik.

Zelf heb ik het geluk gehad een MBA vak onderhandelen te mogen volgen aan Rutgers University, New Jersey. Dit was niet alleen het leukste vak dat ik ooit heb gevolgd, maar dacht daarmee de praktijk wel onder de knie te hebben. Maar deze twee heren gaan een stap verder en geven een unieke inkijk in toponderhandelingen, de theorie en de praktijk. Zonder de wetenschappelijke context uit het oog te verliezen. De tips in het boek zijn direct toepasbaar op mijn leven, zowel zakelijk als privé. Want het gaat niet alleen over toponderhandelingen, maar ook over effectief communiceren.

Het boek heeft mij persoonlijk inzichten gegeven. Als echte Hollandse ondernemer onderhandel ik te vaak voor mijn eigen belang. Een resultaat is nooit goed genoeg. Nu realiseer ik mij dat ik het belang van de ander ook moet inzien om tot een optimaal resultaat te komen. Voor alle partijen.

De aanval is dus niet altijd de beste verdediging, maar focus op onderliggende belangen en de relatie. Het genoemde voorbeeld van de sinaasappel “spreekt boekdelen….”. Een echte aanrader dus.

Frans van Dillen, Directeur EBEX...
Lees meer

Specificaties

 • Auteur(s)Maarten van Rossum, Tim Masselink
 • ISBN9789462721456
 • UitvoeringHardback
 • Gewicht675 gr
 • TaalNederlands
 • Verschijningsdatum10-07-2018
 • Afmetingen226 mm x 225 mm x 15 mm
 • UitgeverijUitgeverij Thema
 • Aantal bladzijdes144

Vaak samen gekocht

Toponderhandelaars + Win win

Toponderhandelaars + Win win

Prijs voor beide 42,90

Anderen bekeken ook

Copyright 2021 - Sitemap - Cookie instellingen
Wil jij iedere maand geïnspireerd worden?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief 'voer voor verdieping' en ontvang iedere maand blogs, tips over nieuwe producten, informatie over relevante workshops of interessante aanbiedingen.

Ja, insipireer mij