• Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
20,-

De zeven eigenschappen voor succes in je leven

9789047006817
Stephen R. Covey (Auteur)
5 1 1 5
1 Recensie(s)
Wordt gelukkiger en succesvoller in werk en leven!
Onderwerp: Werk & Loopbaan
Gratis verzending
EUR 20.00 9789047006817 20,-
  • Vóór 23.00u besteld, morgen in huis
  • Klanten geven THEMA een 9.1/10

Samenvatting

  • Leer focussen op wat voor jou belangrijk is
  • Jarenlange bestseller
  • Voor iedereen die gelukkiger en succesvoller wil zijn in werk en persoonlijk leven
Wie succesvol wil worden, in zijn werk, maar ook in de omgang met vrienden en familie, moet weten wat hij wil en wat hij voor anderen kan betekenen. Stephen Covey ging te rade bij de grote denkers over geluk, tevredenheid, zingeving en spiritualiteit. Met een heel praktische inslag vertaalde hij hun lessen in zeven principes, eigenschappen of gewoontes, die je voor ogen houdt in het leven van alledag. Ze helpen je te focussen op wat belangrijk is: voor jezelf, en in de omgang met anderen.

Jarenlange bestseller
De zeven eigenschappen voor succes in je leven is al jaren een bestseller onder mensen die gelukkiger en succesvoller willen zijn in hun werk. Nog niet iedereen weet dat de zeven eigenschappen even waardevol zijn voor geluk in je persoonlijke leven. Deze publiekseditie is voor hen bedoeld.

Over de auteur

Stephen R. Covey (Auteur)

Stephen Covey is overleden op 16 juli 2012. Covey was directeur bij het Covey Leadership Center in Utah en hij wordt gezien als bijzondere managementauteur met verdiende goeroestatus. Natuurlijk is hij voor iedereen de auteur van De zeven eigenschappen van effectief leiderschap (proactief, doelgericht, prioriteiten stellend, synergie zoekend, empathisch, winst uit diversiteit halend, en rust nemend) en zal dat vermoedelijk ook wel blijven.

Niet dat Covey daarmee tekort wordt gedaan, gelet op het telkens terugkerende thema 'effective', maar wel dat een ander belangrijk thema wat ondersneeuwt. En dat is menselijkheid. Covey spreekt in dit verband van 'het derde alternatief', niet geheel toevallig ook de titel van zijn laatste boek. Niet vechten, ook niet vluchten, maar zoeken naar een gezamenlijke oplossing. En die vind je door synergie, empathie en bescheidenheid te combineren. In zijn eigen woorden: 'Bij conflicten zijn we gewend om te denken in termen van “mijn versus jouw”. Mijn team is goed, het jouwe is slecht. Wie op deze manier denkt, ziet maar twee alternatieven voor een oplossing. Maar je kunt ook kijken of er een uitkomst mogelijk is die beter is dan beide opties, en ons allebei naar een hoger plan tilt. Met zo'n derde alternatief kunnen we niet alleen problemen oplossen, maar ook de toekomst transformeren.' Waarmee succes, toch de rode draad in zijn werk, naar een hoger plan wordt getild. En wel van persoonlijk naar gemeenschappelijk niveau. Succes als resultaat van een gemeenschappelijke oplossing.

Specificaties

Auteur(s) Stephen R. Covey, Vanja Walsmit
ISBN 9789047006817
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Gewicht 430 gr
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 20-01-2014
Afmeting 210 x 135 x 24 mm
Aantal bladzijdes 336