Zin en onzin over coaching

9789462724198
Wat heeft de wetenschap ons te bieden aan concrete aanwijzingen voor de coachpraktijk? Een actueel en praktijkgericht overzicht voor coaches die hun vak serieus nemen.
Onderwerp: Persoonlijke ontwikkeling, Trainen & Coachen
  • Een unieke combinatie van wetenschap en praktijk in coaching
  • Onmisbaar voor iedere coach die zijn vak serieus neemt
  • Met herkenbare cases voor iedere coach
Gratis verzending
EUR 30.00 9789462724198 30,-
  • Leverbaar vanaf 30-10-2024
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Over coaching wordt veel gezegd en geschreven, maar er wordt nog maar weinig gebruik gemaakt van wetenschappelijke kennis rondom coaching. Dat is zonde, want de wetenschap kan ons waardevolle antwoorden geven op uiteenlopende vraagstukken. Moeten coach en coachee op elkaar lijken voor de beste resultaten? Is online coachen wel effectief? Kan dat ook met een chatbot in plaats van met een echte coach? Kan een leidinggevende een goede coach zijn? Is coaching een luxe-oplossing? Heb je werkelijk iets aan wandel- of paardencoaching? Vaak doen over dergelijke vraagstukken de wildste verhalen de ronde. Maar hoe zit het nou echt?

In 'Zin en onzin over coaching' wordt met een wetenschappelijke bril gekeken naar deze en andere actuele vraagstukken. En Eefje Rondeel (wetenschapper) en coach (Master Practitioner), opleider en ESIA-supervisor Aveline Dijkman bespreken de voorbeelden na aan de keukentafel. Zo kun jij als professional nog beter gefundeerde keuzes maken.

Of je nu overweegt om coach te worden, een beginnende of gevorderde coach bent, coaches opleidt of je bezighoudt met de inzet van coaching binnen organisaties: dit boek is onmisbaar voor iedereen die het vak van coach serieus neemt.

Over de auteur

Eefje Rondeel (Auteur)

Dr. Eefje Rondeel is docent psychologie aan de Open Universiteit en wetenschapper. Ze heeft als doel om wetenschappelijke kennis over coaching toegankelijk te maken en het coachvak te professionaliseren.


Bekijk alles van Eefje Rondeel

Aveline Dijkman (Auteur)

Aveline werkt als coach en als supervisor van coaches in haar eigen praktijk, DAT Coaching. Ze is Europees geaccrediteerd als (Nestor) Master Practitioner en ESIA supervisor bij de NOBCO/EMCC. Tot voor kort was ze assessor in de accreditatieprocessen voor een individueel keurmerk (EIA) voor coaches., 
Bekijk alles van Aveline Dijkman

Specificaties

Auteur(s) Eefje Rondeel, Aveline Dijkman
ISBN 9789462724198
Uitvoering Paperback
Uitgeverij Uitgeverij Thema
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 30-09-2024
Aantal bladzijdes 192

Anderen bekeken ook

Goud
Anje-Marijcke van Boxtel, Aveline Dijkman
34,-
Evidence-based trainen
Karin de Galan, Peter Baggen
50,-
HOE-BOEK voor de coach
Joost Crasborn, Ellis Buis
40,-