Advieswerk in verwaarloosde organisaties (E-book)

Theorie en praktijk voor externe en interne adviseurs

9789462763784
E-book
EUR 39.50 9789462763784 39,50
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

'Joost Kampen laat je kennismaken met een universum vol verwaarlozingsdynamiek. Hij beschrijft rijp en groen van zijn praktijk en je kijkt over zijn schouder mee. Ik denk dat dat waardevol is: ervaringskennis delen zonder het te versimpelen. Want veranderen verlangt ambachtelijkheid.' - uit het voorwoord van Hans Vermaak

In 2005 introduceerde Joost Kampen de term verwaarloosde organisaties. Het beschrijft organisaties die in wanorde, mismanagement en angst opereren, een situatie die hij als adviseur regelmatig tegenkwam. De term komt oorspronkelijk uit de orthopedagogiek, maar door hem ook voor organisaties te gebruiken, maakte Joost Kampen inzichtelijk dat veranderingen en verbeteringen in dergelijke extreme omstandigheden om een andere aanpak vragen.

In 2011 werd zijn proefschrift over dit onderwerp genomineerd voor de Societal Impact Award en werd het boek Verwaarloosde organisaties door de Orde van Organisatiekundigen bekroond tot boek van het jaar. Vijftien jaar na het eerste artikel later zoomt Joost Kampen in op de rol van de (interne en externe) adviseur in verwaarloosde organisaties. Ook dat vereist een andere aanpak dan advieswerk in normale omstandigheden en stelt andere eisen aan de adviseur.

In Advieswerk in verwaarloosde organisaties wordt ruim twintig jaar aan praktijkervaring en wetenschappelijk onderzoek gedeeld, waarmee de complexe en veeleisende taak voor adviseurs inzichtelijk wordt gemaakt.

Joost Kampen is veranderkundige en verbonden aan de Ambachtsschool voor Organiseren en Veranderen en de Vrije Universiteit en doceert aan de Universiteit Twente, SIOO, de Business School Nederland en AOG School of Management. Eerder schreef hij Verwaarloosde organisaties (2011, Ooa Boek van het Jaar, in 2015 in Engelse vertaling uitgegeven door Palgrave MacMillan als Emotional Abuse and Neglect in the Workplace) en Leren interveniëren in verwaarloosde organisaties (2017). Advieswerk in verwaarloosde organisaties is het derde boek waarin hij studie naar, en ervaringen in, verwaarloosde organisaties deelt.

Over de auteur

Joost Kampen (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Joost Kampen
ISBN 9789462763784
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 14-02-2020
Aantal bladzijdes 268