• E-book, direct leverbaar
8,99

Alchemie van de liefde (E-book)

het geheim van de strijd, en hoe relatieconflicten je helpen om de steen der wijzen te vinden

9789055949298
E-book
EUR 8.99 9789055949298 8,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.3/10

Samenvatting

Waarom duren wittebroodsweken nooit lang? Waarom vechten we met elkaar, ook als we oprecht van elkaar houden? Waarom schuilt er een draak in elke vrouw en een gepantserde ridder of een robot in elke man? Omdat we zo in elkaar zitten; het is het ontwerp van de liefde. En dat is maar goed ook. Want juist het overwinnen van tegenstellingen levert de Steen der Wijzen op die van lood goud maakt, zelfs diamant. Conversio oppositorum noemden de alchemisten dat: het omkeren van tegendelen. Het mannelijke en het vrouwelijke hebben elkaar nodig om zelf tot volle ontplooiing te komen.
Lisette Thooft vertaalde de eeuwenoude alchemistische principes naar hedendaagse liefdesrelaties. Alles is één, zo binnen zo buiten, haast je langzaam, los op en verbind, bid en werk Wat hebben die klassieke regels ons nu te leren? Elke relatie is een kolf waarin zich een alchemistisch proces afspeelt, of het nu een stevige of een wankele relatie is, hetero of homo, een prille liefde of een oude band. Zelfs als je géén relatie hebt, kun je alchemie bedrijven. Dit boek vertelt je precies hoe, met uit het leven gegrepen en herkenbare voorbeelden, met humor en wijsheid. En het werkt!

Lisette Thooft is freelance journaliste, publiciste en spreekster, en schrijft voor spirituele tijdschriften zoals Happinez. Zij schreef eerder o.a. Tien geboden voor innerlijke rust, Jezus & Maria Magdalena en Spiritualiteit in de overgang.

Over de auteur

Lisette Thooft (Auteur)

Jan Bijster (Illustrator)

Specificaties

Auteur(s) Lisette Thooft, Jan Bijster
ISBN 9789055949298
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Scriptum Books
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 17-04-2014
Aantal bladzijdes 95