Als alle breinen werken (E-book)

Waarom neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen

9789047017257
Ieder brein is anders en nergens wordt dat zo duidelijk als op de werkvloer. Dit boek biedt werknemers en werkgevers de tools om hun brein optimaal te benutten en van neurodiversiteit een kracht te maken.
Onderwerp: Leiderschap
E-book
EUR 15.99 9789047017257 15,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Die verschillen zijn een enorme kracht, want mensen die anders denken, communiceren en prikkels verwerken, komen ook tot andere inzichten en oplossingen. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen en krijgen de neurodivergente breinen – waar we vaak labels als hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, autisme, ADHD of dyslexie aan toekennen – geen ruimte om te floreren. Zo gaat het enorme potentieel van neurodiversiteit verloren.

Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten en ontwikkelde direct toepasbare tools waarmee werknemers, hr en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven. ‘Als alle breinen werken’ biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.

Over de auteur

Saskia Schepers (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Saskia Schepers
ISBN 9789047017257
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 15-06-2023
Aantal bladzijdes 238