• E-book, direct leverbaar
15,99

Als alle breinen werken (E-book)

Waarom neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen

9789047017257
Ieder brein is anders en nergens wordt dat zo duidelijk als op de werkvloer. Dit boek biedt werknemers en werkgevers de tools om hun brein optimaal te benutten en van neurodiversiteit een kracht te maken.
E-book
EUR 15.99 9789047017257 15,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.3/10

Samenvatting

Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen. En daar wringt de schoen, want 20 procent van de mensen heeft een brein dat zodanig afwijkt dat we er labels als adhd, dyslexie of hoogsensitiviteit aan toekennen. Daar kleven vaak stigma’s aan, terwijl deze denkers hard nodig zijn: ze zijn vernieuwers, criticasters en creatievelingen. Door ruimte te maken voor neurodiversiteit – dus voor de verschillen in hoe mensen denken, communiceren en prikkels verwerken – komen hun talenten tot hun recht.
Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten, leidinggevenden en hr-managers en ontwikkelde direct toepasbare tools, zoals het breinpaspoort en de samendenksessie, waarmee werknemers en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven. Dit boek biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.

Over de auteur

Saskia Schepers (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Saskia Schepers
ISBN 9789047017257
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 15-06-2023
Aantal bladzijdes 238