Boeddhisme (E-book)

Een heldere inleiding

9789402310115
E-book
EUR 11.99 9789402310115 11,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Toegankelijke en heldere inleiding in de wereld van het boeddhisme en een verrassende ontdekkingsreis door een betoverende cultuur.

Mindfulness vindt zijn wortels in het boeddhisme – het geeft zeer concrete aanwijzingen over hoe het leven in te richten

In deze tijd waarin iedereen op zoek is naar zingeving – of dat nu bijvoorbeeld mindfulness is, zen of yoga –, is er één godsdienst die het bestuderen meer dan waard is: het boeddhisme. Boeddhisme is een van de boeiendste godsdiensten ter wereld.

Kenner Sjoerd de Vries voert in Boeddhisme, een heldere inleiding de lezer op toegankelijke wijze in in de filosofische en culturele achter­gronden, geschiedenis en de talloze gebruiken van deze levens­overtuiging. Wie zich onder andere afvraagt wat karma is of nirvana, waarom de gewaden van de boeddhistische monniken rood zijn, wat er precies gebeurt bij reïncarnatie of wat de symboliek is van de gebedsmolen, zal in Boeddhisme de antwoorden vinden.

Er wordt weleens gezegd dat alle wijsheid uit het oosten komt. Wie Boeddhisme, deze veelzijdig en verrassende ontdekkingsreis door een betoverende cultuur, heeft gelezen kan dat alleen maar beamen.

Over de auteur

Sjoerd de Vries (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Sjoerd de Vries
ISBN 9789402310115
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Meulenhoff Boekerij B.V.
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 26-09-2017
Aantal bladzijdes 128