Coachen als professie (E-book)

Fundamenten voor begeleiding naar heelheid

9789024448999
Ien G.M. van der Pol (Auteur)
Onderwerp: Leiderschap
E-book
EUR 55.95 9789024448999 55,95
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

De fundamenten van het coachen
Coachen als professie verbindt verschillende coachmethoden met elkaar tot een overzichtelijk geheel, een body of knowledge. Het biedt de fundamenten van het beroep van coaching via kennis, kunde en ervaringswijsheid. De geschiedenis, theorie en methode, ethiek, houding en vaardigheden komen allemaal aan bod, op een heldere en toegankelijke manier en voorzien van talloze voorbeelden uit de praktijk. Dit boek reikt bovendien nieuwe concepten aan waarmee de professie wordt aangevuld zoals Value-Based Transformation (VBT), het Inclusive model van aandacht en de 'K-A-R-M-A'-leercyclus.

'Dit is een bijzonder boek. (...) dit is een standaardwerk voor de coachingprofessie.' - Rudy Vandamme

Coachen als professie beoogt:
een heldere bron van kennis en kunde te zijn voor iedereen die zich serieus in coaching wil verdiepen;
een theoretische, praktische en eclectische ondersteuning te zijn voor opleidingen Coaching en Begeleidingskunde op (post)hbo-niveau en (Senior) Practitioner-niveau;
een 'body of knowledge' te bieden aan de nog jonge beroepsgroep;
een professioneel naslagwerk te zijn voor coaches vanuit stevig gegronde theorieën en met sterke praktische effectiviteit.

Opbouw van het boek
Coachen als professie begint met een algemeen kader waarin de aard van coaching, een korte geschiedenis en de verschillende definities aan bod komen. Daarna wordt een coachtraject omschreven van het eerste gesprek tot en met de afsluiting. Vervolgens komen de basishouding en -vaardigheden van de coach aan de orde, competenties en verschillende gespreksmodellen die elke coach moet beheersen ongeacht het soort specialisatie of niveau van de coach.

Coachingstechnieken
Coachen als professie gaat in op verschillende belangrijke technieken en methoden die relevant zijn bij coachen, waaronder Cognitieve gedragstechnieken (CGT), Rationeel Emotieve Therapie (RET) en Neurolinguïstisch Programmeren (NLP), Voice Dialogue, Transactionele Analyse en Value-Based Transformation (VBT). Tot slot behandelt het boek het onderwerp 'dieper coachen' waarin het ontstaan van iemands persoonlijkheid en de afwijkingen die zich kunnen voordoen in de persoonlijkheidsontwikkeling aan bod komen.

Voor wie is Coachen als professie geschreven?
Het boek is met name bedoeld voor mensen die coach, counselor, begeleider of supervisor willen worden, voor studenten in de vakken Coaching, Counseling of Begeleidingskunde op (post)hbo-niveau.

Opleiders, docenten en trainers zullen er eveneens handvatten in kunnen vinden. Ook hulpverleners, welzijnswerkers, adviseurs, consultants, HR-managers en leidinggevenden die op een meer coachende manier hun werk willen invullen, zullen dit boek kunnen gebruiken.

Over de auteur

Ien G.M. van der Pol (Auteur)

Ien G.M. van der Pol, auteur van het standaardwerk Coachen als professie, is oprichter en directeur van de Alba-academie, opleidingsinstituut voor alle beroepsniveaus van coaching en leiderschapsontwikkeling. Zij is tevens Master Executive coach en begeleider van directieteams. Ze heeft de 'Inclusive theorie' ontwikkeld, een simpel model van aandacht dat toepasbaar is voor persoonlijk leiderschap, teamleiderschap, leiderschap in organisaties en leiderschap in politiek en maatschappij.

Van der Pol geeft les aan de Alba-academie en verzorgt ook elders gastlessen. Thema's waar zij zich mee bezig houdt zijn: verbinding, leiderschapsontwikkeling en effectiviteit van communicatie. Daarmee helpt zij mensen en organisaties om steeds Welzijn, Welvaart en Wijsheid met elkaar te verbinden in een aldoor veranderende wereld. Haar bundel Uit & Thuis uit 2010 gaat ook over verbinding van paradoxen. Op dit moment werkt zij deze thema's uit in een nieuw boek over 'Inclusive Leadership'.

Specificaties

Auteur(s) Ien G.M. van der Pol
ISBN 9789024448999
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 13-01-2022
Aantal bladzijdes 1562