Conflictvaardig op het werk (E-book)

9789024448531
E-book
EUR 19.95 9789024448531 19,95
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Waar gaat het over?

Conflicten op het werk zijn aan de orde van de dag. Jaarlijks ervaart meer dan een kwart van de werknemers problemen met collega's. Arbeidsconflicten hebben grote impact op de direct betrokkenen, op de organisatie waar men werkt en op de BV Nederland. Conflicten op een goede manier tijdig aangaan ter voorkoming van escalatie en in geval van escalatie eerder goed oplossen, is lonend. Hoe doe je dit? Conflictvaardig op het werk geeft je meer inzicht en praktische handvatten.

Vanuit meerdere perspectieven ontrafelen de auteurs het fenomeen (arbeids)conflict. Om zo meer en beter grip op conflicten te krijgen. Een conflict is een bedreiging en een kans, een belangrijk leermoment en na escalatie ook iets vervelends dat liefst snel wordt opgelost. De auteurs analyseren conflicten op individueel, team- en organisatieniveau. Je leert kijken door de bril van de medewerker, de mediator, de jurist, de hr-professional, de bedrijfsarts, de leidinggevende en de directeur. Daarbij krijg je inzichten uit de communicatieleer, sociale psychologie, neurologie en onderhandelingsleer.

Dit boek is voor iedereen die persoonlijk of professioneel met gedoe op het werk te maken heeft. En daar verandering in wil brengen. Met de kennis uit Conflictvaardig op het werk treed je conflictsituaties voortaan met meer vertrouwen tegemoet.

Over de auteur

Jan Plevier (Auteur)

Frank Emmelot (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Jan Plevier, Frank Emmelot
ISBN 9789024448531
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Koninklijke Boom Uitgevers
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 16-05-2022
Aantal bladzijdes 192