• E-book, direct leverbaar
8,99

Daarom dus... (E-book)

de psychologie van oorzaak en gevolg in 20 raadsels

9789463190367
E-book
EUR 8.99 9789463190367 8,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.2/10

Samenvatting

We willen weten hoe het zit. En besteden veel tijd aan het zoeken naar oorzaak-en-gevolgrelaties in ons dagelijks leven. Die maken het leven voorspelbaarder en gemakkelijker. Helaas is het achterhalen van oorzaak en gevolg soms moeilijk. We maken daarom geregeld fouten bij het detecteren van oorzakelijke, causale verbanden. Soms missen we een bestaand causaal verband, en soms denken we zo'n verband juist te zien, terwijl het er welbeschouwd niet is.
In dit boek wordt aan de hand van twintig raadsels geïllustreerd wat er allemaal mis kan gaan bij het denken in termen van oorzaak en gevolg. Door het oplossen van deze raadsels, wordt u zich niet alleen bewust van uw valkuilen, maar leert u meteen iets over hoe een causaal verband correct kan worden vastgesteld. Een boeiend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de kronkels van het menselijk denken.

Eric Rassin (1969) studeerde rechten en gezondheidswetenschappen en promoveerde aan de Universiteit Maastricht. Thans verzorgt hij pro Justitia-rapportages, veelal over de betrouwbaarheid van getuigenverklaringen en bekentenissen. Daarnaast is hij bijzonder-hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Eerder verschenen van zijn hand bij Scriptum: 'Waarom ik altijd gelijk heb. Over tunnelvisie' en 'Het Spinoza-effect. Goedgelovigheid en de zoektocht naar de waarheid'.

Over de auteur

Eric Rassin (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Eric Rassin
ISBN 9789463190367
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Scriptum Books
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 01-09-2016
Aantal bladzijdes 98