Dat kan geen toeval zijn (E-book)

de psychologie van ons bijgeloof

9789046814062
E-book
EUR 12.99 9789046814062 12,99
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Verrassende en leerzame kijk op een machtig fenomeen

Zelfs de meest nuchtere Hollanders kloppen weleens af op hout, lopen liever niet onder een ladder door of voelen iets bij het getal dertien. Hoe 'modern' we ook zijn, bijgelovig is vrijwel iedereen. Tegenwoordig heeft bijgeloof steeds meer een persoonlijke vorm. Zo draagt golfer Tiger Woods altijd een rood shirt tijdens belangrijke wedstrijden en is tanden poetsen slechts een van de achttien rituelen die de zanger van Coldplay doorloopt voor hij het podium op kan.
In Dat kan geen toeval zijn wordt stilgestaan bij de verschillende vormen die bijgeloof - over de hele wereld, door de eeuwen heen - kan aannemen, en ook welke daarvan ons helpen en welke juist riskant kunnen zijn. Maar waarom lijkt bijgeloof in onze moderne samenleving juist een steeds grotere rol te spelen? In een toegankelijke stijl, met hilarische en herkenbare voorbeelden, geven de auteurs een psychologische verklaring van een machtig fenomeen.

Frenk van Harreveld, Bastiaan Rutjens en Joop van der Pligt zijn sociaal-psychologen en doen aan de Universiteit van Amsterdam en de University of British Columbia (Canada) onder meer onderzoek naar de manier waarop mensen de onzekere wereld waarin wij leven proberen te verklaren, begrijpen en voorspellen.

Over de auteur

Frenk van Harreveld (Auteur)

Specificaties

Auteur(s) Frenk van Harreveld
ISBN 9789046814062
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Park Uitgevers
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 11-04-2013
Aantal bladzijdes 240