De eerste indruk (E-book)

Bekijken en bekeken worden

9789492493224
E-book
EUR 14.50 9789492493224 14,50
  • E-book, direct leverbaar
  • Klanten geven THEMA een 9.4/10

Waar gaat het over?

Als je iemand voor het eerst ontmoet, heb je binnen een halve minuut een indruk. Maar is die eerste indruk altijd de beste? Waarom is er soms meteen een klik? Wat is de rol van vooroordelen? Is lichaamstaal echt doorslaggevend? En hoe kom je goed over bij een sollicitatie of een date?

We vormen voortdurend indrukken van anderen en anderen doen dat ook bij ons. In De eerste indruk ontrafelt Roos Vonk beide aspecten van indrukvorming aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en herkenbare voorbeelden. Met haar kenmerkende knipoog en vlotte schrijfstijl verklaart ze de psychologische raadsels van ons sociale verkeer.

In deze volledig vernieuwde editie komt ook aan bod hoe we online indrukken vormen en hoe we onszelf presenteren via sociale media. Verder bevat dit boek tests om te ontdekken hoe het proces van indrukvorming bij jezelf werkt. Dankzij De eerste indruk was het nog nooit zo leuk om nieuwe mensen te ontmoeten!

'Toegankelijk en praktisch boek, een cursus alledaagse sociale psychologie voor leken, met eigentijdse voorbeelden en lekker veel testjes.'
DE VOLKSKRANT

Roos Vonk is hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze doet wetenschappelijk onderzoek, geeft colleges en lezingen en heeft een column in Psychologie Magazine. Ze staat bekend om haar talent om wetenschappelijke inzichten op begrijpelijke en onderhoudende wijze te presenteren aan een breed publiek. Eerder verschenen bij Maven Publishing haar bestsellers Collega's en andere ongemakken, Liefde, lust en ellende en Je bent wat je doet.

Over de auteur

Roos Vonk (Auteur)

Roos Vonk is een hoogleraar met een extreem laag 'ivoren toren'-gehalte. Ze weet als geen ander de meest recente inzichten uit de psychologie toe te passen op de dagelijkse aspecten van werk en leven. Daarmee vertaalt ze kwalitatief hoogwaardige kennis naar praktische tips en adviezen voor het dagelijks leven. Als hoogleraar aan de Radboud Universiteit Nijmegen doet ze onderzoek naar zelfkennis, eerste indrukken, sociale interactie, emoties en beïnvloeding. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker voor o.a. managers en HR-mensen. Tevens geeft ze geregeld masterclasses aan coaches, counselors en mediators die up-to-date kennis uit de psychologie willen vergaren en toepassen in hun werk. Ze is vaste columniste van Psychologie Magazine en Intermediair.

Reid, Geleijnse & Van Tol (Illustrator)

Specificaties

Auteur(s) Roos Vonk, Reid, Geleijnse & Van Tol
ISBN 9789492493224
Uitvoering Ebook
Uitgeverij Maven Publishing
Taal Nederlands
Verschijningsdatum 16-06-2017
Aantal bladzijdes 328